Federera namučio 200. na svijetu, Berdih naredni rival - Volim Podgoricu

Federera namučio 200. na svijetu, Berdih naredni rival

Rodžer Federer je bez izgubljenog seta prošao u treće kolo Australijan opena, ali pauza od šest mjeseci je ostavila trag, a i godine prolaze.

Švajcarac je savladao kvalifikanta Nou Rabina iz SAD, 200. igrača na ATP listi, sa maksimalih 3:0, mada ne impresivno – 7;5, 6:3, 7:6.

Dva sata i pet minuta igre trajao je meč u kome je Federer u prva dva seta po jednom oduzeo servis rivalu, a u tećem gubio 3:0 i 5:2.

Kod 5:4, Rabin je servirao za set i nije uspio da ga završi, da bi u taj-brejku, 35-godišnji Federer iskoristio prvu meč loptu…

U trećoj rundi čaka ga ozbiljan protivnik, veće iznenađenje bi bilo da Federer prođe dalje, nego da završi takmičenje – Tomaš Berdih je njegov naredni rival.

“Nisam imao sreće u žrijebu. Berdih me pobjeđivao na velikim turnirima – u Njujorku, na Vimbldonu, na Olimpijskim igrama. On je veliki igrač, uvijek mi se sviđao njegov stil. Čeka me težak meč”, rekao je Federer.

Berdih, deseti nosilac, je savladao Amerikanca Rajana Herisona sa 3:0.

Sten Vavrinka je u prvoj rundi igrao pet setova sa Martinom Klizanom, bio i na ivici poraza – u drugoj je pokazao klasu i maksimalnim rezultatom eliminisao još jednog američkog igrača Sema Džonsona (6:3, 6:4, 6:4).

Četvrti nosilac čeka pobjednika meča Lorenci – Troicki.

I Kei Nišikori je bio ubjedljiv u drugom kolu, nakon što je na startu igrao pet setova sa Andrejom Kuznjecovim.

Japanac je slavio protiv Žeremija Šardija 6:3, 6:4, 6:3.

U trećem kolu ima, na papiru, najlakšeg rivala, kvalifikanta Lukasa Lacka.

Žo Vilfred Conga je bio bolji od Dušana Lajovića (6:2, 6:2, 6:3).

U ženskom dijelu turnira, Jelena Janković je došla do treće runde pobjedom nad Njemicom Julijom Gerges (6:3, 6:4), i izborila duel sa osmom nositeljkom Svetlanom Kuznjecovom.

Prva igračica svijeta Anđelik Kerber igrala je više od dva sata sa zemljakinjom Karinom Vitoft, 89. na WTA listi, ali je, ipak, prošla dalje – 6:2, 6:7, 6:2.

(Vijesti)

2 komentara

  1. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com