MILAČIĆ: Pašće KRV, Đukanović, Marković i Vujanović NEĆE BITI bezbjedni - Volim Podgoricu

MILAČIĆ: Pašće KRV, Đukanović, Marković i Vujanović NEĆE BITI bezbjedni

 

Građanski aktivista i jedan od čelnika političke grupacije “Otpor beznađu” Marko Milačić zaprijetio je nosiocima najviše vlasti da ako krenu da odluku o ulasku u NATO donesu u Skupštini “da time rizikuju i ličnu bezbjednost”.

 Ukoliko vlast, ujedno sa podzemljem, i pored svih argumenata u korist referendumskog odlučivanja i velike većine građana koji su za referendum odluči da se to završi u Skuštini, time rizikuju da padne krv u ovoj zemlji, kazao je Milačić.

 “Grdno se varaju Đukanović, Marković i Vujanović ako su i pomislili da će ova zemlja – sa većinom građana za neutralnost, i za referendum – dozvoliti još jednu prevaru, ovoga puta o tako važnom istorijskom pitanju, o pitanju koje zalazi u domen našeg kolektivnog bića, naše kolektivne etike. Obećavam im, tom trojcu – i znam da ovo kažem iz glave velikog broja ljudi koji vole slobodu – da ako krenu da ovaj prljav posao odrade u Skupštini da time rizikuju i ličnu bezbjednost. Ako već budu željeli da se toliko igraju sa nama, igraćemo se i mi sa njima. Odgovornost za konsekvence je na njima.”

 Milačić je u intervjuu portalu Kodex.me kazao da je referendum jedini valjani način za donošenje te odluke, te da u korist parlamentarnog odlučivanja nema, kako je istakao, niti jedan valjani argument. Kao jedan od razloga za referendum istakao je podatak koji je  ispred “Pokreta za neutralnost”, prezentovao u okviru afere Depeše a to je da 84 odsto građana želi referendum, dok su čak 68 odsto onih koji su za NATO takođe za njega.

Kada se tome doda da je riječ o odlučivanju o jednoj od najvažnijih društvenih i državnih odluka u novijoj crnogorskoj istoriji; pa kada imamo u vidu dugu i tešku političku krizu ključnih institucija u zemlji, pa i parlamenta; pa kada znamo da su prethodni izbori nelegalni i nelegitimni u najmanju ruku zbog “državnog udara” koji se dogodio na dan izbora; pa kada smo svjesni, iz političke teorije, da je referendum najdemokratskiji način odlučivanja, pa još mnogo toga, onda dileme nema da je referendum jedino moguće rješenje, kazao je Milačić.

 Komentarišući današnje odgađanje odluke o ratifikaciji crnogorskog pristupnog protokola u američkom Senatu za petak, Milačić je kazao da izvjesni pokazatelji upućuju na određene zastoje, prepreke, neizvjesnosti u procesu američke ratifikacije našeg pristupnog protokola.

 

„Međutim, ono što je mnogo važnije jeste naš odnos prema toj ratifikaciji. Naime, ona se čeka, i to ne samo u ovdašnjoj vlasti, kao sudnji dan, kao konačna presuda, kao fatum. Time se demonstrira rijetko viđena inferiornost našeg društva, sluganski nerv, koji kaže da smo toliko mali da se ne pitamo ništa. Ta logika da se ne pitamo ništa  nije samo defetizam, već, još važnije, i strah da uzmemo stvari u svoje ruke, riječ je, konačno, o samozavaravanju. Suština je ipak nešto drugačija: naša je zadnja i što god da odluči tamo neki senat ili parlament, mi, građani Crne Gore, moramo o tome odlučiti. Konačno: to da li će SAD podržati Crnu Goru nije toliko važno za Crnu Goru, koliko je važno što misle građani Crne Gore.

2 komentara

  1. Ovog fasistu nazivate “gradjanskim altivistom” ? Otvoreni poziv na linc .. hapsi govna bre !

  2. Milacicu je ovo jedini nacin da izadje iz anonimnosti. To je jedan obican prevarant ,Lazov i folirant. Zamisljeni intelektualac i šizofrenicar. Vjerovatno je zlostavljan kada je bio dijete i sada svoje frustracije prenosi na siroke narodne mase. Pod hitno uhapsisti i povesti na drustveno koristan rad.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com