ĐURO FRANETA: “Kad me frka ufati, najbrže mi mozak radi!” - Volim Podgoricu

ĐURO FRANETA: “Kad me frka ufati, najbrže mi mozak radi!”

Đuro Franeta je već dobro poznat, ne samo Podgoričanima, nego i cijeloj Crnoj Gori, a zahvaljujući učešću u šou programu “Audicija”, i cijelom regionu.

Njegov autentičan smisao za humor, oduševio je gledaoce i žiri a ovih dana smo ga gledali u šou programu “Ja imam talenat”.
Kada si uočio da imaš talenta za stand up komičara? Da li si spontano došao na ideju da budeš komičar ili si pohađao neke kurseve ili  škole glume?

Ja nisam stand up komičar vec zabavljač širokih narodnih masa, pa tako je i ta ideja došla da se prijavim za neki šou.. U društvu je bilo interesantno kako prezentujem događaje i likove pa su izvršili pritisak na mene da se prijavim, uz izgovor “ajde jadan i da ispaneš, ništa ti bit’ neće”.. Spontano, smotano ..

Kada si počeo da zabavljaš društvo, da li si gledao strane stand up komičare kako izvode nastupe. Imaš li nekog uzora?

Ne. Nemam.

Publika u Crnoj Gori a i šire te je upoznala na Pinkovom šou Audicija. Kako si došao na ideju da se prijaviš za taj šou?

Najveću zaslugu za prijavu bih dao prijateljici Ani Jovićević koja je izvršila najveći pritisak na mene, da odem na kasting, pod izgovorom da će se družiti sa mnom iako se izblamiram

Svi smo vidjeli da je publika u studiju bila oduševljena tvojim nastupom. Kako u Srbiji reaguju na taj naš podgorički humor?

A to je njima domaće.. Uglavnom su pozitivno reagovali zbog akcenta i načina plasiranja priče..

Uzeo si drugu nagradu na Audiciji.  Kako si se spremao za nastup. Da li je bilo treme znajući da te preko malih ekrana prati milionski auditorijum?

Najveća mi je trema bila jer me majka gledala iz studija pored.. A spremao sam nastupe noć uoči nastupa ili na dan nastupa, kad me frka ufati, najbrže mi mozak radi..

Da li je bilo nekih komičnih situacija dok si bio na Audiciji a da to mi kao gledaoci nismo mogli vidjeti? Druženje sa ostalim učesnicima, putovanja do Beograda i slično?

Bilo je, nije da nije, uglavnom u putu, ali se ne sjećam, odavno je to bilo.

Posle Audicije počeo si sa solo nastupima širom Crne Gore. Možeš li nam reći nešto više o tome?

Imao sam nastupe, prošetao malo, vidio svijeta, Rožaje, Petnjica, Sinjajevina i ostala egzotična mjesta, tako da sam zadovoljan postignutim.

Osim što si već poznat kao komičar, podgorička publika te je mogla vidjeti kada si sa Strikom Jevrom nastupao na Rap Skillz festivalu u Podgorici. Kako su išle pripreme , da li ste imali pripremljen nastup i reci nam malo više o tome.

Pripreme su trajale od ujutro do 15h dok nije počeo sam dogadjaj, polivene domaćom lozom.

Na kraj ništa nismo ni sastavili jer smo se rastavili, ali smo iz sveg srca rekli što imamo, iako nije prošlo kako smo mislili – nego duplo bolje, kako je moglo da izgleda..  Zadovoljni smo.

Nedavno si nastupio na srbijanskom šou program “Ja imam talenat” i predstavio si se sa svojom autorskom pjesmom. Možemo li uskoro da očekujmo možda neki album, solo nastup?

Uskoro očekujte audio snimak i spot za Alisu u zemlji bluda, a solo nastupi da ako krenu, ako se nakani ko od gazdi lokala da organizuje.

Da li imaš u planu da se posvetiš muzici ili ostaješ pri tome da budeš stand up komičar, ili možda oboje?
Isključivo muzika me interesuje, više mi to leži, tako mi se čini..

Za čitaoce : Frka frka ludilo me hvataaa

Đuro hvala za intervju i nastavi da nas zasmijavaš sa tvojim nastupima. Sve najbolje u daljem radu.

Takođe sve najbolje i tebi i tvojima.

Intervju vodio:Marko Komlenac

1 komentar

  1. Hi everyone, it's my first pay a visit at this web
    site, and article is genuinely fruitful in favor of me,
    keep up posting these posts.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com