PODGORICA: Ubice bombama prijete porodici - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ubice bombama prijete porodici

Podgorički inspektori došli su do sumnje da su osobe koje su u dva navrata bacale eksplozivne naprave na imovinu porodice Aleksandra Brajovića povezane sa ubicama tog Podgoričanina, koji je ubijen 15. avgusta 2015. godine u podgoričkom naselju Zabjelo, piše Dan.

Policija sumnja da je Brajović likvidiran zbog novčanih problema, a da ubice, ili njima bliske osobe, bombaškim napadima prijete njegovoj porodici. Na taj način, prema sumnjama istražitelja, vrše pritisak na njih kako bi riješili probleme koje su imali sa Brajovićem.

Iako je policija došla do sumnji da su ubistvo i bombaški napadi povezani, zasad niko nije osumnjičen ni za jedno od tih djela jer za to nijesu pronađeni materijalni dokazi.

Poslednji bombaški napad na imovinu Brajovića dogodio se prošle nedjelje. Zasad nepoznati počinioci tada su aktivirali eksplozivnu napravu ispred prenoćišta u Ulici Zetskih vladara, na Petrovačkom putu u Podgorici. Taj objekat je vlasništvo Vuka Brajovića (54), brata ubijenog Aleksandra. Prilikom eksplozije nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na objektu.

Oko četiri mjeseca prije toga, tačnije 21. septembra prošle godine, u podgoričkom naselju Zabjelo, oko 22 časa i 45 minuta, aktivirana je eksplozivna naprava ispred kuće u kojoj žive brat, supruga i djeca Aleksandra Brajovića. Prilikom eksplozije nije bilo povrijeđenih, a na kući su nastala veća oštećenja.

Istrage o oba bombaška napada vodi Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Brajović je ubijen u klasičnoj sačekuši na Zabjelu. U trenutku kada se Brajović zaustavio na semaforu, maskirani napadači prišli su sa desne strane i ispalili u njega više hitaca, nakon čega su pobjegli. Brajović je pokušao da pobjegne, ali je naglo pokrenuo vozilo i udario u „audi”, u kojem se nalazio bračni par sa troje djece, koji nijesu povrijeđeni. S obzirom na to da je izgubio veliku količinu krvi, Brajović se onosvijšio i zaustavio u blizini vrtića na Zabjelu. Teško povrijeđenog Brajovića prolaznici su prevezli u Urgentni centar, gdje je nakon kraćeg vremena podlegao povredama.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com