SDP: Izazovi novinara u CG ogromni - Volim Podgoricu

SDP: Izazovi novinara u CG ogromni

Socijaldemokratska partija uputila je čestitku povodom Dana novinara, u kojoj se između ostalog navode da slobodno novinarstvo i sloboda novinara “predstavljaju temeljne postulate svake moderne demokratije u svijetu”.

Pravo na izražavanje mišljenja je osnovno ljudsko pravo, a novinari su uvijek bili u prvim redovima otpora protiv zatvorenog društva. U situaciji u kojoj se Crna Gora u posljednjih par godina nalazi, izazovi sa kojima se novinari suočavaju su ogromni. Zbog toga je neophodno da se svi prema ovoj odogovornoj profesiji odnosimo kao prema glasu naroda i zajednički napravimo iskorake ka unaprjeđenje uloge medija”, navodi se u čestitki koju potpisuje portparol SDP-a Mirko Stanić.

Iz te stranke poručuju da “samo sa profesionalnim i samostalnim novinarima i medijima možemo doći do objektivnog informisanja i širenja slobodne misli i u našoj zemlji, kao neophodnog uslova za uspostavljanje funkcionalne demokratije”.

(CdM)

2 komentara

  1. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com