Nadal u polufinalu AO - Volim Podgoricu

Nadal u polufinalu AO

Najavljivan je veliki okršaj, ali daleko od toga da je Miloš Raonić ugrozio Rafaela Nadala koji u Melburnu opet igra vrhunski tenis.

Španac je do polufinala stigao pobjedom protiv Kanađanina u tri seta (6:4, 7:6, 6:4) za dva sata i 46 minuta i zakazao okršaj sa Grigorom Dimitrovim, koji je istim rezultatom savladao Davida Gofana.

Sa Nadalom nema šale na Australijan openu, a Raoniću ostaje da žali za šest set lopti u drugom dijela igre.

Treći set je bio ravnopravan dok 10. gema, a onda je Nadal oduzeo servis Raoniću s nulom i stigao među četiri najbolja na grend slem turniru prvi put od Rolan Garosa 2014. godine.

“Miloš me je pobijedio prije tri sedmice u Brizbejnu i znao sam da moram nešto da promijenim u igri. Morao sam da budem agresivniji kada je servirao i uspio sam”, rekao je Nadal.

Okrenuo se sudaru u polufinalu.

“On je sjajan teniser, svi znamo da može da bude vrhunski. Počeo je godinu fenomenalno nakon što je prošla bila veoma teška za njega. Sada ima mnogo više snage u njegovoj igri i očekujem veoma težak susret”, istakao je Nadal koji je dao zanimljiv odgovor na pitanje da li misli o finalu protiv Rodžera Federera:

“Volim sport više od bilo čega. Ako ne želite da gledate taj meč, onda ne volite sport”.

A Dimitrov još ne zna za poraz u 2017. godini, a ako ovako nastavi možda mu Melburn bude i taličan u pohodu na prvi grend slem trofej u karijeri.

Bugarin je prvi polufinalista Australijan opena nakon što je u tri seta (6:3, 6:2, 6:4) eliminisao Davida Gofana i plasirao se među četiri najbolja tek drugi put u karijeri.

Dimitrov je bio u polufinalu i na Vimbldonu 2014. godine, ali nema dileme da sada izgleda zrelije na terenu…

“Sada sve izgleda veoma dobro za mene, uživam na terenu. Mnogo mi znači što sam opet u polufinalu grend slema”, rekao je Dimitrov, koji je u ovoj godini u seriji od 10 pobjeda.

(vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com