UHAPŠEN član kriminalne grupe Luke Đurovića i PODGORIČANIN član ZAGORIČKOG KLANA - Volim Podgoricu

UHAPŠEN član kriminalne grupe Luke Đurovića i PODGORIČANIN član ZAGORIČKOG KLANA

Oduzeta tri pištolja, meci, blindirano vozilo i kokain. Baranin Veljko Kovačević, tjelohranitelja Jova Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, je uhapšen, a pet osoba privedenih u Podgorici i Baru, među njima i Podgoričanin Dražen Čađenović, navodni član zagoričkog klana. To je ishod sinoćnje policijske racije.

Slika velikog broja pripadnika podgoričkog Centra bezbjednosti i Posebne jedinice, naoružanih dugim cijevima koji u gotovo svakom kvartu glavnog grada, ali i Baru, zaustavljaju vozila i pretresaju putnike, ulaze u gradske lokale i kontrolišu goste, narednih dana biće česta pojava. Razlog je namjera policije da zavede red između zavađenih kriminalnih grupa, a posebno da obezbijedi sigurnost građana.

“Opsadno stanje” u glavnom gradu uslijedilo je nakon što su u vrhu bezbjednosnog sektora zaključili da je za veću sigurnost građana i konkretne rezultate u radu, potrebno pojačati preventivni i operativni rad na terenu.

Drugog dana policijske racije, službenici Centra bezbjednosti Podgorica i Bar su sinoć oduzeli tri pištolja od čega jedan komad vatrenog oružja sa 14 metaka i dva startna pištolja, blindirano vozilo i sedam pakovanja sa materijom za koju se sumnja da je kokain.

“Od bezbjednosno interesantnog lica Dražena Čađenovića (30) iz Podgorice je oduzeto blindirano vozilo “BMW 5“, podgoričkih registarskih oznaka. Vozilo je oduzeto radi provjere“, ističu u UP.

Službenici CB Podgorica su takođe kod pet osoba, koje nijesu bezbjednosno interesantne, pronašli i oduzeli dva startna pištolja i sedam manjih pakovanja sa praškastom materijom za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

“Lica su privedena. O događajima je obaviješten nadležni tužilac. Protiv njih će, shodno izjašnjenju tužioca, Sudu za prekršaje biti podnijete prekršajne prijave iz Zakona o oružju i Zakona o spječavanju zloupotrebe droga. Oduzeta materija će biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja“, kazali su u UP.

Službenici CB Bar su takođe sinoć u ulici Vladimira Rolovića u Baru kontrolisali bezbjednosno interesantno lice Veljka Kovačevića (25) iz tog grada, navodno pripadnika organizovane kriminalne grupe koju je vodio Luka Đurović u Baru.

Kada je uočio policajce Baranin je pokušao da pobjegne, ali su ga policijski službenici sustigli i uhapsili.

“Kod njega u džepu od jakne pronađen pištolj marke “Glock“, cal. 9 mm, sa okvirom u kojem se nalazilo 14 metaka istog kalibra”, kazali su u UP.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je kvalifikovao krivično djelo.

“Kovačević je uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, kazali su u UP.

On je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, a pištolj i municija će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com