Leka Ivović propušta Svjetsko prvenstvo! - Volim Podgoricu

Leka Ivović propušta Svjetsko prvenstvo!

Aleksandar Ivović vjerovatno će propustiti nastup crnogorskog vaterpolo tima u Budimpešti, u julu ove godine.

U novogodišnjem intervjuu za Arenu, najbolji crnogorski sportista, kazao je da će sve do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, biti na raspolaganju nacionalnom vaterpolo timu, ali… Otkrio nam je da će razgovarati sa selektorom Vladimirom Gojkovićem, i da će mu saopštiti želju da ga oslobodi nastupa na jednom, od ukupno četiri velika takmičenja, do starta Olimpijskih igara (po dva svjetska i evropska prvenstva).

Prvo je već u julu u Budimpešti, nije izborno, pa se zaključuje da bi ovaj sjajni igrač Pro Reka, mogao na zasluženu Ijetnju pauzu. A odmor mu je neophodan. Leka od Evropskog šampionata u Malagi, je bez predaha, a u reprezentativne zadatke ulazio je iz napornih klupskih sezona.

I onda dok je nastupao za Jadran, potom za Jug, a na kraju i za slavni italijanski kub gdje ima važnu ulogu. Dakle, Ivović je tu za nacionalnu kapicu, a nema sumnje da će mladi momci, neki će vjerovatno već od Budimpešte dobiti šansu, u ovakvom igraču imati ogromnu podršku.

Status ostalih, osim Predraga Jokića, koji je najavio da se povlači nakon 0I u Brazilu, je manje-više poznat.

Blizu odluke da kaže zbogom nacionalnom timu je i Antonio Petrović. Status Vjekoslava Paskovića do kraja nije definisan, mada je i ovaj igrač Breše, prošle godine, takođe za naš list, izjavio da mu je potreban predah, razočaran nakon novog, trećeg, bezuspješnog pokušaja osvajanja olimpijske medalje.

Mlađan Janović, koji sa Olimpijakosom sanja velike evroligaške snove, na proljeće će razgovarati sa selektorom.

(Pobjeda)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com