Festival bitan za razvoj sporta u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Festival bitan za razvoj sporta u Crnoj Gori

Kongres Balkanske odbojkaške asocijacije dodijelio je Crnoj Gori organizaciju majskog festivala za djecu mlađu od 12 godina.

Navodi se da je crnogorskom savezu za dobijanje organizacije u prilog išla i činjenica da sa velikim uspjehom organizuje Jugopetrol EKO mini odbojku, koja okuplja skoro 600 djece svakog vikenda.

“Festival se održava četvrti put, a prije nas, domaćini su bili Istanbul, Kočaeli i Beograd. Na Festivalu učestvuje 11 država, članica Balkanske odbojkaške Asocijacije (Crna Gora, Srbija, BiH, Turska, Makedonija, Rumunija, Bugarska, Moldavija, Albanija, Grčka i Kosovo)”, saopšteno je agenciji MINA iz Odbojkaškog saveza.

Prema propozicijama, na Festivalu učestvuju po dvije ekipe iz svake države sastavljene od 12 igrača (po šest dječaka i djevojčica).

“Očekuje se dolazak preko 120 djece sa Balkana. Rezultat je u drugom planu i svi su pobjednici, a BVA će obezbijediti za sve učesnike zlatne medalje”, piše u saopštenju.

Navodi se da će svi učesnici imati priliku i da se upoznaju sa kulturom i znamenitostima Crne Gore.

“To je sastavni dio tog odbojkaškog Festivala za djecu, dok će svi učesnici tokom održavanja imati priliku da predstave i kulturu države iz koje dolaze”, saopšteno je iz crnogorske odbojkaške asocijacije.

(mondo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com