PODGORICA: Stanje u zdravstvu je takvo da smo dotakli dno - Volim Podgoricu

PODGORICA: Stanje u zdravstvu je takvo da smo dotakli dno

Novi predsjednik Ljekarske komore Crne Gore (LJKCG) kardiohirurg Kliničkog centra (KC) Aleksandar Mugoša najavio je da će on i kolege pokušati da obiđu sve zdravstvene ustanove u državi i upoznaju se sa problemima kolega.

Pacijentima je poručio da imaju još malo strpljenja jer se, kako je rekao, sistem zdravstva mora oporaviti.

Mugoša je juče, na izbornoj sjednici Skupštine LJKCG, izabran za predsjednika glasovima 25, od ukupno 49 delegata.

On je izrazio zadovoljstvo zbog podrške kolega, navodeći i da je to rezultat borbe koja je dugo trajala.

“Rezultati LJKCG su nažalost poznati. Naše zdravstvo je ocijenjeno kao posljednje u Evropi i mi to ne zaslužujemo. Uradićemo sve da to stanje popravimo”, izjavio je Mugoša.

Mugoša je istakao da su prioriteti te Komore regulisanje pravnih akata za sljedeću sedmicu, koja će biti zakazana u najkraćem roku, a na kojoj će biti formirana radna tijela i komisije Komore.

Za zamjenika predsjednika LJKCG juče je izabran urolog Jovan Ivović. On  je  juče za TV Vijesti kazao da se dogodila mala revolucija i da se nadaju povoljnijim vjetrovima, koji će biti u interesu pacijenata i kolega koji očekuju mnogo bolji odnos od LJKCG.

Ivović je kazao i da je LJKCG u prethodnom periodu imala neadekvatan odnos prema doktorima medicine, koji su doživljavali osudu, ali ne i zaštitu od te institucije.

Za predsjednika Skupštine LJKCG izabran je sindikalni predstavnik doktora medicine u Institutu za javno zdravlje Nebojša Sekulić, a za zamjenika članica Glavnog odbora Sindikata doktora medicine Žanka Cerović.

Dvodecencijski predsjednik LJKCG Đoko Jočić juče nije želio da komentariše izbor novog rukovodstva te ustanove. On je “Vijestima” rekao da je danas u 10 sati zakazana konferencija za medije povodom izborne sjednice.

Iz Instituta za vladavinu prava juče su pozdravili izbor Mugoše i pozvali ga da radi na poboljšanju statusa ljekara, jer samo zadovoljan ljekar može da pruži dobru zdravstvenu uslugu.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com