Bivši, sadašnji ili nevjenčani partneri ugasili pet ženskih života - Volim Podgoricu

Bivši, sadašnji ili nevjenčani partneri ugasili pet ženskih života

Trudna žena je vikala i molila za spas. To je jedan od naslova u štampi koji nas podsjeća na jučerašnje ubistvo u Starom Baru, kada je, kako se sumnja, Nedžad Beriša nožem ubio svoju nevjenčanu suprugu Dudu Sokolaj, a potom i sebe.

POLICIJA ČUVA PORODICE: Brat ubijene trudnice prijeti osvetom

 

A, Duda Sokolaj je peta žena koju je u posljednjih pet godina u Crnoj Gori, da javnost zna, ubio (van)bračni partner.

Prethodno su bivši, sadašnji ili nevjenčani muževi presudili Biljani Kršikapi, Veljdeti Ljiković, Slobodanki Dragićević i Deziri Mazarek.

“Tražimo da tužilaštvo hitno istraži da li je u ovom slučaju nasilje bilo prijavljeno i, ako jeste, da li je rađena obavezna procjena rizika i učinjeno sve da se zaštite žrtve. Nedopustiv je nemar države prema izgubljenim životima žena”, ocijenila je za CdM direktorica Centra za ženska prava, Maja Raičević.

Ona kaže da su sve žene ubijene u Crnoj Gori u proteklih pet godina žrtve muškog nasilja i nasilja u porodici.

“Znamo da su četiri žene prijavljivale nasilje policiji prije nego sto su ubijene. Tužilaštvo ni u jednom slučaju nije koristilo svoja službena ovlašćenja da pokrene istragu za utvrđivanje propusta u postupanju institucija koje su dužne da obezbijede zaštitu. Niko do sada nije odgovarao za propuste kojih je nesumnjivo bilo i zbog čega su Centar za ženska prava, SOS telefon Nikšić i Sigurna ženska kuća podnijele 10 kri­vič­nih pri­ja­va pro­tiv dr­žav­nih slu­žbe­ni­ka ko­ji ni­je­su ko­ri­sti­li svo­ja za­kon­ska ovla­šće­nja ka­ko bi za­šti­ti­li pra­vo na ži­vot žr­tvama nasi­lja u po­ro­di­ci”, kaže ona.

A, da nasilje rađa nasilje dokazuje i to što se, zbog smrti Dude, sprema osveta.

Naime, barska policija juče je obezbjeđivala kuću u kojoj živi familija Beriše, jer im prijeti odmazda. To je u prostorijama Centra bezbjednosti Bar jasno saopštio brat stradale Dude, koji je odlučan u namjeri da je osveti.

Zbog toga, iako je pod stalnom prismotrom, policija obezbjeđuje obje porodice, što je planirano i tokom današnjeg dana u Baru i Podgorici, gdje će biti obavljena obdukcija dva beživotna tijela.

(CdM)

2 komentara

  1. After study some of the blog posts in your internet site now, i genuinely appreciate your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and you will be checking back soon. Pls have a look at my web page at the same time and inform me what you consider.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com