PODGORIČANIN TVRDI: Neko od policajaca sakrio pajser kojim je te večeri obijena njegova kapija, kako bi “pomogao lopovima” - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN TVRDI: Neko od policajaca sakrio pajser kojim je te večeri obijena njegova kapija, kako bi “pomogao lopovima”

Podgoričanin Mladen Dobrović i Cetinjanin Igor Vukčević tvrde da u septrembru 2013. nijesu htjeli da opljačkaju kuću Danila Ajkovića u zetskom selu Berislavci.

Oni su krivicu negirali juče u podgoričkom Osnovnom sudu, pred sutkinjom Željkom Jovović.

Dobrović i Vukčević optuženi su za tešku krađu u pokušaju, za koju je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Vukčević je tvrdio da je u Berislavce otišao sa Dobrovićem, nakon što ga je on zamolio da pođu i potraže drveni  čamac  koji mu je ukraden.

“Ne znam zbog čega sam ovdje i otkud ja u svemu ovome. Možda sam ovdje trebao da budem kao svjedok, ali ne kao okrivljeni. Nisam učinio krivično djelo koje mi se stavlja na teret”, rekao je on.

Odgovarajući na pitanja tužiteljke, rekao je da su 17. septembra 2013. godine oko 21 sat došli do kuće Ajkovića, ali da on tada nije znao ko je vlasnik kuće.

Tvrdi da su vidjeli da je ispred kuće metalni  čamac , a ne Dobrovićev drveni i da su krenuli da se vraćaju u automobil.

“Tada se u kući upalilo svjetlo i Mladen je rekao idem da se javim gazdi. Ostao sam na tri, četiri metra udaljen, a onda sam čuo pucanj”, kazao je on.

Rekao je da je pošao ka automobilu, a da je onda Dobrović došao sa nekom majicom ili peškirom prislonjenim na glavu i rekao mu da ga vozi kući.

“Nisam vidio da je ranjen, ni krv nisam vidio… Nisam znao da se vratim od kuće Ajkovića, pitao sam ga kuda da vozim… Uz put je rekao da pozovem njegovog brata da dođe”, rekao je Vukčević.

Objasnio je da je tek ispred kuće Dobrovića saznao da je Podgoričanin ranjen.

Tužiteljki je rekao da mu tada nije bilo čudno što ga Dobrović kasno uveče zove da traže  čamac , jer nije razmišljao o tome.

Nakon što je negirao krivicu, Dobrović je odbio da odgovara na pitanja sutkinje Jovović i tužiteljke Biljane Medenice.

“Mislim da je ovo namješteno. Ne znam kako, ali mislim da jeste i to baš pokvareno. Neću se izjašnjavati o optužnici, želim da se branim ćutanjem”, rekao je on.

Sutkinja je prihvatila predloge tužiteljke i Vukčevićevog branioca, advokatice Branke Stanojević da se u nastavku postupka saslušaju policajci koji su radili uviđaj ispred Ajkovićeve kuće i obezbjeđivali lice mjesta – Srđan Korać, Miroslav Maraš, Mladen Raičević, Predrag Drašković, Dejan Burić i Darko Lazović i svjedoci Cvetomir Čiko Dobrović i Martin Ulićević.

“Dolazili  su ranije da osmatraju teren i bili naoružani pištoljem”

Ajković je juče tvrdio da je te večeri šest osoba pokušalo da opljačka njegovu kuću, a ne samo Dobrović i Vukčević.

Tvrdio je da su optuženi i tri noći prije nego je ispred svoje kuće ranio Dobrovića osmatrali teren i tražio poligrafsko testiranje.

Kazao je da je 17. septembra 2013. pola sata prije ponoći čuo glasove u svom dvorištu, lavež pasa, da je potom pogledao kroz prozor i vidio šest osoba, a zatim čuo repetiranje pištolja.

Podgoričanin je rekao da je neko od policajaca koji su bili na uviđaju sakrio pajser kojim je te večeri obijena njegova kapija, kako bi “pomogao lopovima”.

Tvrdi da je iste noći u podgoričkom Centru bezbjednosti vidio Vukčevića.

“Rekao sam inspektoru Koraću ovaj čovjek je bio ispred moje kuće i sve mu detaljno ispričao. On je rekao jeste, ali nije vršeno prepoznavanje”, kazao je Ajković.

Zbog istog događaja nedavno je pravosnažno oslobođen vlasnik tog imanja Danilo Ajković, koji se teretio da je na svom imanju iz dnevne sobe u pravcu terase ispalio projektil, koji je Dobrovića pogodio u glavu.

Sudovi su konstatovali da je Ajković postupao u nužnoj odbrani i da je u postupku utvrđeno da su Dobrović i Vukčević došli te večeri da ga opljačkaju.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com