PROTEST ISPRED SKUPŠTINE 24. DAN: Želimo prve fer parlamentarne izbore (FOTO) - Volim Podgoricu

PROTEST ISPRED SKUPŠTINE 24. DAN: Želimo prve fer parlamentarne izbore (FOTO)

“Naš cilj je da se obezbijede uslovi za održavanje prvih fer parlementarnih izbora u Crnoj Gori, koji bi se održali do 2018.g. Svjesni smo da svi slobodni građani žele osjetiti pravdu što prije, međutim treba da budemo svjesni da proces koji ce omogućiti slobodne i fer izbore nije baš jednostavan, zato je potrebno vrijeme.”, navodi se u saopštenju grupe građana koja već skoro mjesec dana svakodnevno protestuje ispred zgrade Skupštine Crne Gore.


Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Crna Gora se nalazi u moralnoj, političkoj, socio-ekonomskoj krizi. Kriminalni sukobi na ulicama Crne Gore su sve učestaliji, a bezbijednost građana sve manja. Hiljade mladih visokoškolaca je nezapošljeno, nepotizam je sve veći. Umjesto sposobnosti, gleda se podobnost. U zadnje vrijeme se takodje sve više i više forsiraju nacionalne podjele. Sistem obrazovanja je svakim danom sve gori, a sistem zdravstva je takođe na jako zabrinjavajucem nivou.
Naša gradjanska dužnost je da se suprostavimo tome i doprinesemo promjenama na bolje za dobrobit svih gradjana u Crnoj Gori.

Naš cilj je da se obezbijede uslovi za održavanje prvih fer parlementarnih izbora u Crnoj Gori, koji bi se održali do 2018.g. Svjesni smo da svi slobodni građani žele osjetiti pravdu što prije, međutim treba da budemo svjesni da proces koji ce omogućiti slobodne i fer izbore nije baš jednostavan, zato je potrebno vrijeme. Ali, s druge strane takođe smo svjesni da je najbitnija volja! Ako je ima, fer izbori će se odrzati i prije nego što oćekujemo. Zato mi, građani trebamo uraditi sve legalno i legitimno, da se ovaj proces ubrza. Necemo nasijedati na manipulacije, odlaganja, nećemo dozvoliti bilo šta što bi moglo biti na štetu građana, odnosno cjelokupnog društva u Crnoj Gori.

U vezi s tim, narednih dana ćemo intenzivirati sastanke sa predstavnicima političkih partija, predstavnicima sindikalnog i nvo sektora, kao i sa raznim nezavisnim intelektualcima u cilju prezentovanja naše platforme, razmjene mišljenja, pravljenja i usvajanja jedinstvene platforme o kojoj ćete blagovremeno biti obaviješteni… Znaci, vodit ćemo razgovore sa svim onima koji imaju iste ciljeve kao mi, koji žele da Crna Gora ide naprijed, kojima lični ili partijski interes nije na prvom mjestu, već interes svih građana Crne Gore.

Podsjećamo vas, da se mi, građani, preko puta Skupštine Crne Gore okupljamo već 24 dana. Ta okupljanja ćemo nastaviti u intervalu od 14-16h. Jer tokom ovog procesa takodje imamo plan podstaknuti međusobno upoznavanje građana, u cilju razumijevanja i prihvatanja bogatstva različitosti. Samim tim spriječit cemo ovu ili bilo koju vlast da vlada na podjelama građana po osnovu nacionalne, vjerske, političke i svake druge pripadnosti. U planu je i organizovanje tribina na sve one teme koje su potrebne građanima radi podizanja građanske svijesti, jasnijeg shvatanja situacije u kojima se nalazi Crna Gora i radi pronalaska rješenja.

Pozivamo sve građane da se uključe u ovaj process, da nam se jave preko sljedeceg e-maila  [email protected], preko facebook stranice ‘ZA NAS’, ili da jednostavno dodju preko puta Skupštine Crne Gore od 14-16h, i uz čaj razmjenjujemo mišljenja, ideje, planiramo razne aktivnosti. Takođe molimo građane da shodno svojim mogućnostima finansijski podrže ovaj proces, ideje, aktivnosti koje ćemo imati u budućem periodu. Svi građani koji finansijski doprinesu makar i jedan euro imaju pravo da znaju gdje i kako je iskorišten njihov novac.

Sredstva možete uplatiti na račun 530-22112-25 NLB Montenegro banka sa naznakom “Za Nas”.

 

 

3 komentara

  1. Hello! I simply wish to supply a massive thumbs up for your wonderful information you might have here on this post. I am returning to your blog post for more soon.

  2. You could definitely see your expertise in the paintings you write. The arena hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. All the time go after your heart. rentacarkosovo

  3. Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com