U naredne tri godine preko 200 novih radnih mjesta - Volim Podgoricu

U naredne tri godine preko 200 novih radnih mjesta

Vlada Crne usvojila je Izvještaj o realizaciji investicionih projekata po osnovu Uredbe o podsticanju direktnih investicija za 2016.

U izvještaju je navedeno da ukupna vrijednost projekata za koje su zaključeni ugovori o korišćenju sredstava za podsticanje direktnih investicija iznosi 7 miliona i 180 hiljada eura, a njihovom realizacijom predviđeno je otvaranje 253 nova radna mjesta u naredne tri godine, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, bespovratna sredstva koja će Vlada za tu namjenu isplatiti korisnicima, ukoliko budu ispunjavali ugovorene obaveze, iznose milion i 480 hiljada eura. Do sada je isplaćeno gotovo 700 hiljada eura.

Vlada je na sjednici usvojila i Izvještaj o realizaciji Nacionalnog akcionog plana korišćenja energije iz obnovljivih izvora do 2020., za period 2014 – 2015. i donijela Godišnji plan podnošenja zahtjeva za izdavanje energetskih dozvola u 2017.

Iz Vlade ističu da se u skladu sa obavezama koje proističu iz članstva u Energetskoj zajednici, Crna Gora jasno opredjelila za smanjenje uvoza električne energije, sigurnost snabdijevanja i smanjenje emisije gasova sa efekatom staklene baste, pa je, u skladu s tim, kreirana i politika podrške razvoju projekata za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora i postavljen nacionalni cilj da u 2020. godini dostigne udio od 33 odsto energije iz obnovljivih izvora u ukupnoj finalnoj potrošnji energije.

Analizirajući podatke iz Izvještaja, Vlada je konstatovala da je Crna Gora skoro u potpunosti ostvarila postavljeni cilj i zaključila da treba obustavitiu prijem novih zahtjeva za izdavanje energetskih dozvola u ovoj godini, kao i da aktivnosti treba usmjeriti na obradu zahtjeva koji su već u proceduri.

Na osnovu Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, kao i Zakona o budžetu Crne Gore za 2017. Vlada je donijela Odluku o zaduživanju i davanju garancija Crne Gore za 2017. godinu, kojom su stvoreni proceduralni uslovi za realizaciju planiranih finansijskih aranžmana u zakonom utvrđenim iznosima.

Vlada je usvojila i Program izgradnje, održavanja, rekonstrukcije i modernizacije željezničke infrastrukture za 2017. godinu, kojim je za tekuće održavanje građevinske i elektrotehničke strukture, upravljanje i regulisanje saobraćaja izdvojeno ukupno 6,8 miliona eura.

Takođe, Vlada je donijela i Odluku o dodjeli Ugovora o obavezi pružanja usluga prevoza putnika od javnog interesa. Ovim Ugovorom obaveza pružanja usluga prevoza putnika od javnog interesa dodjeljuje se AD „Željeznički prevoz Crne Gore” na period od godinu, dok naknada za pokrivanje dijela troškova za pružanje javne usluge iznosi 2 miliona i 800 hiljada eura, navodi se u saopštenju.

Antena M

1 komentar

  1. I am not certain where you are getting your info, however great topic. I must spend a while learning much more or figuring out more. Thank you for wonderful info I used to be in search of this info for my mission.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com