Budućnost se "prošetala" u Astrahanu - Volim Podgoricu

Budućnost se "prošetala" u Astrahanu

Rukometašice Budućnosti pobijedile su danas u Astrahanu rusku Astrahanočku 34:21 (18:9), u utakmici drugog kola Glavne runde Lige šampiona.

To je prvi trijumf podgoričkog tima u Glavnoj rundi, nakon startnog poraza od Vardara 31:28.

Budućnost je opravdala ulogu favorita u Astrahanu, do poluvremena stekla je ubjedljivu prednost i praktično već tada riješila dileme oko pobjednika.

Crnogorski prvak već u petom minutu došao je do prednosti od dva gola (4:2), u 14. razlika je iznosila pet, a na poluvrememu devet golova (18:9).

Serijom od pet uzasopnih pogodaka Budućnost je došla do vođstva od 16 golova (29:13) u 45. minutu.

U nastavku meča trener Dragan Adžić pružio je priliku igračicama sa klupe, budućnosti podgoričkog tima, ali ni to nije pomoglo domaćinu da ublaži poraz.

Astrahanočka danas nijednom nije bila u vođstvu, samo dva puta na startu meča uspjela je da izjednači (1:1 i 2:2), a osim neospornog talenta nije pokazala kvalitet kakav se očekuje od prvaka Rusije i učesnika Glavne runde.

Protiv Budućnosti doživjela je sedmi uzastopni poraz u Ligi šampiona, a prvi i jedini trijumf u dosadašnjem dijelu Lige šampiona ostvarila je na startu grupne faze, pred svojim navijačima, protiv Lajpciga 27:24.

Budućnost je u Astrahanu nastupila bez Milene Raičević, Suzane Lazović i Đurđine Malović, a u igru, iako je bila na klupi, nije ulazila Biljana Novović. U nastavku nije bilo ni Dragane Cvijić, koja se povrijedila u 26. minutu.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Katarina Bulatović sa osam, Kristina Neagu postiga je sedam, Neli Irman pet, a Kinga Ahruk četiri gola.

U ekipi iz Astrahana jedina svijetla tačka bila je Karina Sabirova sa sedam golova.

Ona je u 41. minutu isključena zbog grubog prekršaja nad Neagu.

Budućnost će u narednom kolu, 12. februara, ugostiti mađarski FTC

(vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com