PODGORIČANIN TRAŽI MJESEC DANA ZATVORA - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN TRAŽI MJESEC DANA ZATVORA

Podgoričanin Darko Laković predložio je Tužilaštvu potpisivanje sporazuma o priznanju krivice kojim bi izdržao mjesec zatvora, zbog optužbe da je u decembru prošle godine iz vatrenog oružja pucao u ulazu zgrade u kojoj živi, u naselju Siti kvart. Nezvanično, iz Tužilaštva smatraju da je ta visina kazne nedovoljna za težinu počinjenog djela, saznaju DN.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva za DN je potvrđeno da je Laković ponudio sporazumno rješavanje slučaja ali kako navode, o ovom predlogu još nijesu odlučili.

Branilac okrivljenog D.L. je tužilaštvu podnio predlog za zaključenje sporazuma, koji u ovom trenutku još nije zaključen. Okrivljenom se stavlja na teret krivično djelo-nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilaštvo ne daje podatke o detaljima sporazuma i pregovaranja, kao ni o visini dogovorene krivične sankcije, sve dok sud ne potvrdi sporazum“, navodi se u odgovoru iz Osnovnog državnog tužilašta u Podgorici.

Laković je uhapšen početkom decembra prošle godine kada je policija identifikovala Lakovića kao osobu koja je pucala u ulazu stambene zgrade u Siti kvartu. Metak je iz unutrašnjosti prošao kroz ulazna vrata zgrade, a potom vazdušnom linijom kroz pješačku zonu i zario se u “mini moris” koji je bio parkiran u blizini. Puka je sreća da tom prilikom niko nije stradao.

Policija je o upotrebi vatrenog oružja dobila nepotpunu prijavu, pa službenici nijesu znali na kojoj je tačno lokaciji došlo do pucnjave. Dalje provjere dovele su ih do Lakovićeve zgrade, gdje je on ranije i pretučen. Da su na pravom putu bilo im je jasno kada su na ulaznim vratima zgrade uvidjeli rupu od metka. Uslijedio je obilazak stanova, pa su inspektori ubrzo zakucali i na vrata Lakovića.

Ovaj Podgoričanin je, po saznanju DN, tada negirao bilo kakvu povezanost sa pucnjavom, pokušavajući da policijske službenike dovede u zabludu komentarima poput “zbog takvi stvari bi trebalo popraviti video nadzor u zgradi”.

Ispostavilo se, međutim, da nazorne kamere funkcionišu, a upravo je zahvaljujući njima utvrđeno da iza pucnjave stoji ovaj pedesetjednogodišnjak. Nakon što je priveden, osnovni državni tužilac u Podgorici je kvalifikovao djelo kao “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija” Tužilaštvo je tada tražilo i određivanje pritvora, ali je sudija istragu Osnovnog suda u Podgorici Miladin Pejović odbio takav prijedlog i pustio ga na slobodu. U međuvremenu je osumnjičeni odlučio da prizna krivicu.

Laković je 23. juna prošle godine samovoljno napustio Odjeljenje neurohirurgije Kliničkog centra, gdje je bio smješten nakon što je dan ranije zadobio teške tjelesne povrede, kada su ga nepoznate osobe napale i izudarale metalnim šipkama.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com