ĐED MILAN PROSLAVIO 100 GODINA: Evo u čemu je TAJNA (VIDEO) - Volim Podgoricu

ĐED MILAN PROSLAVIO 100 GODINA: Evo u čemu je TAJNA (VIDEO)

Rijetki ljudi dočekaju životni vijek, a deda Milan Pantović iz Berana imao je tu sreću i danas u krugu svojih najdražih slavi stoti rođendan. Životni put dug stotinu godina pun je uspomena kojih se rado sjeća a porodice na prvom mjestu. Tajna dugovječnosti kako kaže leži u radu i umjerenom uzimanju pića i hrane.

Uz pomoć praunuka, ugasio je stotu svijeću na rođendanskoj torti.

“Od deset godina sam otišao da čuvam gazdi krave, da radim pa sam poslije pet, šest godina bio u najam. Siromah sam bio veliki ali bio sam radnik. Kad sam dostasao posle sam proživio lijepo i radio”, prisjeća se Milan.

Kako je rano ostao bez roditelja Milanu je porodica uvijek bila na prvom mjestu. Iz dva braka sa Jelenom i Ilinkom izrodio je osmoro djece koji su mu darivali 24 unučadi, 26 praunučadi i dvoje čukununučadi. Svi oni došli su na Milanovo slavlje.

“Dobar je roditelj, sve nas želi da okupi, da smo zajedno kod njega, da dođemo često, da smo uvijek dobro dočekani, da nas savjetuje”, kaže kćerka Mileva Veljić.

A savjet djeda Milana dobili su unuk Dmitar i praunuk Milan iz Makedonije.

“Da budemo dobri ljudi, pametni, da živimo u slozi i u jednu zajednicu svi da se poštujemo”, rekao je unuk Dmitar Pantović.

Uz savjete najbližima djed Milan otkriva i recept za dugovječnost.

“Volim da popijem kafu i čašu rakije, a nikad se nisam opjanio u životu. Svako je jelo dobro, samo po malo pojedem ne po mnogo”, rekao je Milan.

Na rođendanskom slavlju djed Milan je svima poželio da kao i on u zdravlju dočekaju duboku starost.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com