Legendarni trener spasao VOĐU CRNOGORSKOG PODZEMLJA od dva atentata: Ispalili su u njega 39 metaka, ali je preživio (FOTO) - Volim Podgoricu

Legendarni trener spasao VOĐU CRNOGORSKOG PODZEMLJA od dva atentata: Ispalili su u njega 39 metaka, ali je preživio (FOTO)

Najveća legenda crnogorskog asfalta, bokser Baranin Vaso Pavićević, bio je jedan od žestokih momaka koji su redovno dolazili na treninge kod legendarnog rvača i trenera Miroslava Čitakovića. Podsjećamo, popularni Čita je preminuo prije pet dana, u 80. godini života

Njegovu školu su prošli svi žestoki momci, od stare garde Ljube Zemunca, Željka Ražnatovića Arkana, preko novije generacije Aleksandra Kneževića Kneleta i Kristijana Golubovića, pa do današnjih momaka.

Pored Vasa Pavićevića, čuvenom treneru je iz Crne Gore dolazio i Luka Đurović, koji je kretao iz Bara vozom uveče kako bi stigao na jutarnji trening u 8:30.

Talentovani Pavićević, porijeklom iz Peći, bio je poznat kao žestoki momak i ratnik. Rođen u južnoj srpskoj pokrajini, odrastao u Baru, trenirao je boks u Crnoj Gori, a zatim u Beogradu.

Bio je redovan na treninzima čuvenog Čite na Savi, na kojoj je omiljeni trener žestokih momaka provodio najviše vremena.

Prema nekim mišljenjima, upravo jaki treninzi kod Čite spasili su Pavićeviću život čak dva puta.

– Prvi put kada se vraćao sa treninga. Dva maskirana napadača ispalila su na njega kišu metaka, čak 39 metaka, od čega je 9 završilo u tijelu boksera, ali je uspio da preživi – kaže nam administrator Fejsbuk grupe “Legende devedesetih”.

Dodaje da se sledeći pokušaj atentata dogodio godinu dana kasnije kada je krenuo u svoj klub u Baru. Dok je izlazio iz kuće, snajperista ga je pogodio i raznio mu gotovo cijelo rame i donja vilica. Ponovo zahvaljujući fizičkoj spremnosti, Vaso je uspio da preživi i ovaj atentat i da se oporavi.

Treći atentat je bio koban i nije bilo šanse da ga preživi. U još nerazjašnjenoj sačekuši, ubijen je sa svojim prijateljem Jocom Vujičićem.

Na licu mjesta je pronađen ogroman broj (pominje se od 60 do 100) čaura raznih kalibara. Ovoliko ispaljenih metaka govori o tome koliko su ubice strahovale od njih dvojice, pa su pucali plašeći se da slučajno ne prežive.

Nakon ovog atentata, skoro svi ljudi bliski Vasu bili su pobijeni profesionalno u nerazjašnjenim ubistvima (pričalo se da je u nekim od tih slučajeva atentator bio lično najpoznatiji plaćeni ubica Voja Amerikanac).

(Tečegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com