Partizan ZAUSTAVIO Zvezdu! - Volim Podgoricu

Partizan ZAUSTAVIO Zvezdu!

Košarkaši Partizana pobijedili su Crvenu zvezdu 86:81 i nanijeli crveno-bijelima prvi ovosezonski poraz u ABA ligi.

Aktuelni šampion imao je niz od 20 pobjeda koji su prekinuli izabranici Aleksandra Džikića, u meču koji je obilovao preokretima, u hali “Aleksandar Nikolić”.

Meč su obilježile brojne tehničke greške na obje strane, a iz igre su ranije morali Lazić, Mitrović i Simonović u redovima crveno-bijelih.Partizan se ovom, 16. pobjedom u sezoni, vratio na drugo mjesto na tabeli Jadranske lige.

Partizan je vodio u većem dijelu susreta, tokom treće četvrtine Zvezda je uspjela da se vrati, stekne blagu prednost, ali je tim Aleksandra Džikića uspio da prelomi i da do kraja održi razliku.Crno-bijeli su napravili veliku broj faulova, pa su često slali Zvezdu na slobodna bacanja (31/44). Takođe su imali bolji procenat šuta, pogodili su deset trojki, a promašili samo četiri slobodna bacanja iz 26 pokušaja, dok je Zvezda bolje kontrolisala skok.

Najefikasniji u Partizanu bio je Hečer sa 20 poena i pet asistencija, 16 je dodao Birčević, uz devet skokova, 13 poena ubacio je Marinković, a 11 Ratkovica.

Na drugoj strani Luka Mitrović je imao dabl-dabl, sa 14 poena i 11 skokova, Bjelica ga je pratio sa 11, dok je dvocifren bio još Dženkins sa 10.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com