Britanski Telegraf: Morate posjetiti Durmitor i Biogradsku goru - Volim Podgoricu

Britanski Telegraf: Morate posjetiti Durmitor i Biogradsku goru

Britanski “Telegraph” uvrstio je Nacionalne parkove “Durmitor” i “Biogradska gora” na četvrtom mjestu liste destinacija koje se zbog svoje jedinstvene prirodne ljepote moraju posjetiti.

foto: Kolektiv.me

“Crna Gora je dobro poznata po svojim spektakularnim plažama, međutim ono što je manje poznato a što je jednako posebno su Nacionalni parkovi “Durmitor” i “Biogradska gora”. Prirodne livade sa raznovrsnom florom, divlja čemerika, bijele rade, ljubičice i divlje ruže podsjećaju na ruralnu Enlglesku”, navodi autorka teksta Minty Clinch.

U nastavku teksta ona opisuje  mješovite šume NP Biogradska gora i navodi da preovladavaju bukve, breze i smrče, a ono što joj je posebno privuklo pažnju je “Pešića jezero”, drugo najveće jezero na Bjelasici.

foto: Luminalis

„ Po legendi koja se vezuje za “Pešića jezero”, svake noći po mjesečini, lijepi bijeli konj modrih očiju letio je iznad jezera“. Autorka slikovito opisuje i kanjon rijeke  Tare i Durmitor sa njegovim četiniraskom šumama, a koji u njoj bude slike koje je podsjećaju na scene iz filmova o Hariju Poteru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com