Igor Kolaković novi selektor Irana - Volim Podgoricu

Igor Kolaković novi selektor Irana

Crna Gora će morati da sačeka neku drugu priliku da na klupi muške seniorske reprezentacije vidi Igora Kolakovića – naš proslavljeni trener, naime, novi je selektor Irana, odlučio je danas Upravni odbor Odbojkaškog saveza Irana.

Kako je saopšteno iz iranskog Saveza, UO je na kraju odlučivao između dva kandidata, Kolakovića i Bugarina Radostina Stojčeva, koji su se našli u najužem izboru, i koji su i bili na pregovorima u Teheranu.

Kolakovićev plan, program i ideja razvoja te reprezentacije su, očigledno, ubijedili Irance da mu ukažu povjerenje u vođenje selekcije, koja je prošlog ljeta igrala u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, nakon čega je došlo do rastanka sa argentinskim stručnjakom Raulom Lozanom.

Bivši trofejni trener Budućnosti se, tako, vraća na klupu jedne reprezentacije, jer je osam godina uspješno vodio Srbiju.

Ugovor je na dvije godine, uz mogućnost produženja saradnje na još dvije…

“Prije svega, moram da kažem da mi je drago što sam u Iranu. Otkrio sam da Iranci vole odbojku. Iran ima tehnički dobro potkovane igrače. Vođenje Irana je veliki izazov i veika odgovornost takođe”, rekao je Kolaković prije nekoliko za „Teheran Tajms“, nakon što je stigao u Iran na pregovore, prije nego je postignut dogovor o saradnji.

Kolaković je od 19. oktobra zvanično bio prvi pik za selektora Crne Gore, ali je za realizaciju ovog dogovora, kako su saopštili naš trener i OSCG, bilo potrebno da Kolaković nađe klub i onda paralelno (ako mu klub dozvoli) preuzme i našu selekciju.

Kako u ovom periodu nije našao klub koji bi odgovarao njegovim ambicijama, a kako OSCG nije u mogućnosti da finansijski pokrije njegov kompletan angažman, Kolaković je odlučio da prihvati ponudu Irana. Osim ponuda nekih klubova, Kolaković je bio i u užem izboru za selektora Poljske (izabran je Italijan De Đorđi), a mediji su ga pominjali i kao kandidata za selektora Rusije.

Kolaković će na klupi zvanično trenutno sedme reprezentacije na svijetu debitovati na ljeto, u prvoj diviziji Svjetske lige, a interesantno je da će u drugom vikendu, 10. juna, baš u glavnom gradu Irana sa novim timom dočekati nekadašnje igrače iz selekcije Srbije.

Na klupi Srbije, do 15. septembra 2014. godine, kada je podnio ostavku, nakon devetog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj, osvojio je osam medalja. Bio je prvak Evrope na EP u Austriji i Češkoj 2011. godine, osvojio je bronzu na Svjetskom prvenstvu u Italiji 2010, bronze na EP u Rusiji 2007. i Danskoj 2013. godine, te dva srebra (2008, 2009) i bronzu (2010) u Svjetskoj ligi. Sa selekcijom do 23 godine je vicešampion svijeta.

Kao pomoćni trener Ljubomira Travice, ima bronzu sa EP u Rimu i Beogradu 2003. i bronzu (2004) i srebro (2005) u Svjetskoj ligi, te Svjetski kup u Japanu (2003).

Kolaković je igračku karijeru počeo i završio u Budućnosti. Između toga igrao je u beogradskom Partizanu, sa kojim je osvojio po dvije titule prvaka i Kupa Jugoslavije.

Sa ekipom Budućnosti kao trener ima tri titule (2002, 2005, 2006) i Kup u bivšoj državi (2000), te dvije titule (2007, 2008) i tri Kupa (2007, 2008, 2009) u nezavisnoj Crnoj Gori.

Sa slovenačkim ACH volejom je osvojio duplu krunu u Sloveniji, i trofej u Srednjoevropskoj ligi. Do ljeta prošle godine bio je trener francuskog Kana.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com