HEROJ DANA: Stjuardesa spasla djevojčicu od trgovaca robljem - Volim Podgoricu

HEROJ DANA: Stjuardesa spasla djevojčicu od trgovaca robljem

Stjuardesa aviokompanije “Alaska erlajns” Šila Fedrik spasla je tokom leta iz Sijetla za San Francisko djevojčicu koja je bila žrtva trgovine ljudima.

Djevojčica je bila raščupana i u skromnoj odeći, dok je čovjek pored nje bio u skupocenom odjelu i uglađen.

Stjuardesa je shvatila da djevojčica, koja ima 14 ili 15 godina, izgleda uplašeno jer je izbjegavala kontakt očima.

“Nešto mi je iznutra govorilo da to nije u redu. Pokušala sam da razgovaram sa njima, ali je je muškarac bio grub i odbojan, dok je djevojčica ćutala”, kazala je 49-godišnja stjuardesa.

Ona je ostavila poruku za tinejdžerku u toaletu, na koju je kasnije dobila odgovor “Potrebna mi je pomoć”.

Stjuardesa je obavjestila pilote koji su proslijedili poruku policiji u San Francisku, pa je muškarac odmah nakon sletanja uhapšen.

Navodi se da su Fedrikova i njene koleginice i kolege završili kurs na kojem su naučili kako da prepoznaju znakove trgovine ljudima i kako da reaguju u toj situaciji.

Česti znaci su kada se vidi da neko kontroliše drugu osobu, koja ima masnice ili ogrebotine, ne odgovara na pitanja i izbjegava kontakt očima.

“Stjuardesa sam 10 godina i nakon što sam završila kurs pomislila sam koliko je ovakvih djevojčica i dječaka prošlo pored mene, a da nisam shvatila o čemu je riječ”, kazala je Fedrikova.

Navodi se da je u SAD samo u prošloj godini uhapšeno 2.000 krijumčara ljudima i identifikovano 400 žrtava.

(Vijesti)

2 komentara

  1. This may be the correct blog for really wants to be made aware of this topic. You understand so much its nearly tricky to argue together with you (not too I really would want…HaHa). You certainly put a different spin on a topic thats been discussed for decades. Wonderful stuff, just excellent!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com