Rečević: Nakon govora Radunovića, građani počeli da gađaju policiju - Volim Podgoricu

Rečević: Nakon govora Radunovića, građani počeli da gađaju policiju

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Jovica Rečević kazao je juče u Prekršajnom sudu da mu je poslanik DF-a Milutin Đukanović rekao da će protesti 24. oktobra 2015. proteći mirno, piše Pobjeda.

Đukanovića, prema navodima prekršajne prijave, terete da kao rukovodilac protesta DF-a nije prekinuo javno okupljanje kada je nastupila opasnost za bezbjednost učesnika skupa.

Rečević je juče kazao da je od tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova rješenjem imenovan da bude rukovodilac protesta. On je pojasnio da je prije održavanja protesta razgovarao sa Đukanovićem i predočio mu sve njegove zakonske obaveze.

“Sjećam se da su tokom govora predstavnika DF-a službenici policije gađani čvrstim predmetima, zbog čega sam bio prinuđen da sms porukama komuniciram sa Đukanovićem i da ga upozorim da masi prenese da ne gađaju policiju. Ja sam i megafonom upozoravao da se na gađa policija jer ću prekinuti skup”, dodao je Rečević.

On je naveo i da se sjeća govora poslanika Slavena Radunovića, koji je tada rekao: ,,Ukoliko se ne pojavi Ranko Krivokapić i ako se ne omogući ulaz na glavna vrata Skupštine, neće snositi dalje posljedice za okupljeni narod“.

“Sedam ili osam minuta nakon što je Radunović završio govor, okupljeni demonstranti su počeli da gađaju policiju. Primijetio sam i par desetina građana sa kapuljačama koji su napali policiju molotovljevim koktelima i kamenicama”, naveo je Rečević.

Kako je kazao, na protestima je povrijeđeno 29 policajaca, a 40 osoba procesuirano je zbog napada na njegove kolege.

Na pitanje okrivljenog Đukanovića, načelnik Centra bezbjednosti je rekao da mu nije poznato da su maskirane osobe izlazile iz zgrade stare vlade i izazvale nemire na protestu.

Đukanović je juče prigovorio iskazu Rečevića u dijelu u kojem se razilazi sa njegovom odbranom.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com