Početna » SPORT » Košarka » Evo zbog čega Budućnost Voli neće igrati Kup
foto:KK BUDUĆNOST VOLI

Evo zbog čega Budućnost Voli neće igrati Kup

Narednog vikenda održava se završnica Kupa Crne Gore u košarci.

Domaćin je Bar, žrijeb je 14. februara, a među učesnicima neće biti Budućnosti Volija.

To je sada gotovo izvjesno, jer su minimalne šanse da se suspenzija KSCG ukine narednih dana. Budućnost je pod suspenzijom zbog toga što je učestvovala u Evrokupu, takmičenju koje ne priznaje Fiba, ali to je, međutim, manji problem.

Nastup Budućnosti u domaćim takmičenjima sprječava, naime, spor koji klub još vodi sa bivšim igračem Aleksandrom Ćapinom, saopšteno nam je iz KSCG.

O čemu je riječ – u pitanju su dugovanja prema bivšem igraču “plavih”, koja datiraju iz sezone 2013/2014

Pokušaj da se kroz normalnu proceduru regulišu obaveze nije uspio, pa je slučaj ponovo dospio kod nadležnih organa u Fibi – Arbitražni sud svjetske kuće košarke je donio odluku da Budućnost ne može da licencira igrače dok se ne isplate dugovanja prema slovenačkom košarkašu.

Na pitanje šta bi trebalo da se dogodi, pa da Budućnost Voli igra Kup, generalni sekretar KSCG Petar Popović je odgovorio:

„FIBA treba da skine  zabranu sa slučaja Ćapin, nakon toga Budućnost će moći da licencira igrače za domaća takmičenje“.

Budućnost je, dakle, pod dvostrukim sankcijama – i zbog Evrokupa, i zbog Ćapina, a šanse da se za dva dana riješe oba problema gotovo i da ne postoje.

Situacija je, dakle, veoma komplikovana i zamršena, a epilog će biti, po svemu sudeći – eliminacija Budućnosti iz Kupa, a kako sada stvari stoje i iz domaćeg šampionata.

(Vijesti)

Check Also

ČOVIĆ OTKRIO NOVE ŠOKANTNE DETALJE IZ PODGORICE: Neko je, ne baš goloruk, posjetio sudije u svlačionici na poluvremenu

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Čović nastavio u svom stilu: ,, Dragan Bokan na utakmicu došao sa trojicom naoružanih ljudi; Ne znam da li bismo preživjeli da je Feldin pogodio trojku”

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

1 komentar

  1. You’ve nailed it – it’s actually quite frustrating since we use PHP 5.3 internally and have for awhile but the fact remains if we switched our primary PHP version over a large portion of customer scripts would either flat out break or have unexpected behavior.Grumble!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *