ĐUKANOVIĆ: Platiću porez a onda ću se baviti turizmom u Budvi - Volim Podgoricu

ĐUKANOVIĆ: Platiću porez a onda ću se baviti turizmom u Budvi

Bivši premijer Milo Đukanović obećao je da će izmiriti poreski dug od preko 60.000 eura, koji ima jedna od njegovih privatnih kompanija – Global Montenegro.

“Nema nikakve sumnje da ćemo, kao akteri biznisa, sve svoje obaveze prema državi ispuniti. Da će izmiriti sve obaveze koje se tiču i poreskog duga kompanije Global i da ćemo stvoriti uslove da se na imovini te kompanije zasnuje neko preduzetništvo, koje će značiti unaprjeđenje turističke ponude u Crnoj Gori”, kazao je predsjednik DPS-a na konferenciji za novinare poslije partijskog Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa.

Račun Global Montenegra, koji je Đukanović osnovao sa Vukom Rajkovićem, nalazi se u blokadi gotovo tri godine zbog duga od 63.360 eura.

Kompanija toliko duguje za poreze Opštini Budva, na koliko je upisana hipoteka lokalne uprave na zemljišni kompleks firme u Budvi.

U imovinskom kartonu, koji je krajem prošle godine dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije, piše da Global Montenegro u Budvi ima 20.130 metara kvadratnih zemljišta.

“Vijesti” su početkom novembra prošle godine objavile da je naložena pljenidba i prodaja udjela Vuka Rajkovića u Globalu.

Upitan da prokomentariše svoje privatne poslove, Đukanović je kazao da se još nije tome posvetio jer i dalje odmara.

Milo Đukanović

“Još uvijek tu ništa nisam korigovao, zato što sam još uvijek u fazi odmora, a kada se dovoljno odmorim onda ću imati gotovu odluku šta ću raditi sa biznisom”, rekao je on.

Osim Global Montenegra, Đukanović je vlasnik ili suvlasnik još dvije kompanije.

On je jedini vlasnik kompanije “Capital invest”, ali i četvrtine “Univerzitetasa”, koje je vlasnik Univerziteta Donja Gorica (UDG).

U vlasništvu UDG-a je zgrada od 16.438 kvadrata, garaža od 3.185, zemljište od 12.038 kvadrata.

“Razumijem pojačano interesovanje javnosti za buduću djelatnost nekoga ko je 20 i kusur godina radio javne poslove, to je prirodno interesovanje,” kazao je Đukanović na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Međutim, kazao je da se pojedini mediji “krajnje neodgovorno” bave špekulacijama o imovini porodice Đukanović.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com