JEDINSTVENI: Opozicija bojkotuje nikšićke izbore - Volim Podgoricu

JEDINSTVENI: Opozicija bojkotuje nikšićke izbore

Opozicija će bojkotovati izbore u Nikšiću. To su danas jednoglasno odlučili predstavnici opozicionih partija-Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, Demosa, URA-e, SDP-a i SNP-a, nakon najave hapšenja poslanika Andrije Mandića i Milana Kneževića.

“Ne postoje uslovi da opozicija preda liste za izbore u Nikšiću, zbog jučerašnje odluke Administrativnog odbora”, saopštio je Goran Danilović iz Demosa nakon sastanka opozicije.

Danilović je rekao da će nastaviti konsultacije opozicije o čemu će javnost biti obavještena.

Poslanik DF-a Slaven Radunović je istakao da je odustajanje opozicije od izbora u Nikšiću zajednički odgovor na napad Milivoja Katnića.

“Ako opozicioni lideri mogu da budu hapšeni onda možete misliti što mogu da očekuju obični građani. Opozicija je morala da reaguje danas zajedničkom akcijom da bi zajedno odbranili Crnu Goru od Mila Đukanovića i njegovog izvođača radova Milivoja Katnića”, rekao je Radunović.

Funkcioner Demokrata Neven Gošović je naglasio je da je njegova stranka bila spremna za izbore u Nikšiću, ali da su odlučili da podrže odluku DF-a da bojkotuju izbore.

On je rekao da je sjednica parlamenta koja treba da bude održana sjutra zakazana mimo poslovnika.

Poslanik SDP-a Raško Konjević rekao je da se slobodni izbori ne mogu održati u ovakvim okolnostima.

“Predsjednik države zbog toga treba da donese odluku da se izbori odgode. SDP ne želi da učestvuje na izborima na kojima će učestvovati samo DPS”, rekao je Konjević.

On je takođe naglasio da je sjutrašnja sjednica parlamenta zakazana mimo poslovnika.

Dritan Abazović iz URA-e je saglasan je sa kolegama iz opozicije da najnovija dešavanja pokazuju da apsolutno ne postoje uslovi za slobodne izbore.

“Nalazimo se u dubokoj političkoj krizi koja se stalno produbljuje i mi ne možemo nikako govoriti o lokalnim temama pred izbore u NK. Stoga smo saglasni da ne teba izaći na ove izbore. Zbog dvije fotelje ne treba žrtvovati nešto mnogo veće”, poručio je Abazović.

Opozicionom sastanku prisustvovali su Slaven Radunović, Peđa Bulatović i Branko Radulović iz DF-a, Raško Konjević iz SDP-a, Neven Gošović iz Demokrata, Danijela Pavicević iz SNP-a, Goran Danilović iz Demosa i Dritan Abazović i Neđeljko Rudović iz URA-e.

CdM saznaje da će lisice na ruke Mandiću i Kneževiću biti stavljenje odmah nakon skidanja imuniteta, o čemu će poslanici glasati sjutra na vanrednoj sjednici Skupštine u 11 časova.

U međuvremenu, nikšićki odbor Građanskog pokreta URA odgodio je predavanje izborne liste, a to isto su uradile i Demokrate.

Rok za predaju izbornih lista za nikšićke izbore ističe u ponoć.

Podsjećamo, administrativni odbor juče je na vanrednoj sjednici jednoglasno podržao skidanje imuniteta Mandiću i Kneževiću.

Da bi ova odluka postala zvanična, mora da je potvrdi plenum na vanrednoj sjednici Skupštine.

DF je juče optužio lidera DPS-a Mila Đukanovića da stoji iza naloga Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog zahtjeva Skupštini Crne Gore da skine imunitet poslanicima Demokratskog fronta, Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću koje sumnjiči za pokušaj terorizma 16. oktobra 2016. godine kada su održani parlamentarni izbori.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com