Obrt – Budućnost igra Kup, Mornar, ipak, organizuje završnicu - Volim Podgoricu

Obrt – Budućnost igra Kup, Mornar, ipak, organizuje završnicu

Obrt u posljednjem momentu – košarkaši Budućnost Volija igraće završenom turniru Kupa Crne Gore!

Košarkaški savez je neposredno uoči žrijeba polufinalnih parova završnog turnira skinuo suspenziju podgoričkom klubu, koja je bila na snazi nekoliko mjeseci zbog odluke Budućnost Volija da igra Evrokup, takmičenje koje ne kontroliše FIBA, ali i zbog neizmirenih dugovanja prema nekadašnjem članu Aleksandru Ćapinu.

Predsjednik Izvršnog odbora KSCG Veselin Barović saopštio je da je Svjetska košarkaška federacija FIBA ukinula suspenziju Budućnosti čime su stekli uslovi da podgorički klub nastavi takmičenje u Kupu.

Budućnost će sjutra u četvrfinalu igrati protiv Primorja, od 20 sati u “Morači”.

“Zadovoljni smo što ćemo igrati u Kupu i braniti pehar. Očekuje nas prvo duel sa Primorjem, u četvrtfinalu. Biće poseban izazov pripremiti ekipu, s obzirom na to da u dosadašnjem dijelu sezone nismo igrali sa puno mladih igrača u timu, što je obaveza u nacionalnim takmičenjima. Budućnost je klub koji u svakom meču ide na pobjedu. Očekujem da ćemo opravdati ambicije, te da će publika u Baru uživati u sjajnim košarkaškim predstavama”, kazao je Ilijas Zuros.

Odluka da Budućnost igra Kup nije se, međutim, dopala – Mornaru, rivalu iz ABA lige i domaćinu turnira, koji je na žrijebu nagovijestio da će možda otkazati domaćinstvo.

To je, ipak, nće dogoditi, već će Mornar u polufinalu igrati derbi, sa Teodom (petak 19.30), najboljom ekipom crnogorskog šampionata.

“Moraćemo maksimalno da se spremimo da bi smo pobijedili i odigrali finale, vjerovatno protiv Budućnosti”, istakao je pomoćni trener Mornara Ljubomir Vujačić.

“Kao prvo, veoma mi je drago što će Budućnost učestvovati. Bez Budućnosti, finale Kupa nije isto. Pobjeda u Kupu, bez Budućnosti, ne bi imala veliku draž. Budućnost i Mornar su ispred svih klubova u Crnoj Gori, po budžetu i kvalitetu, i mi ne treba da gajimo prevelike ambicije. Ovo je velika nagrada za Teodo, za igrače, s obzirom da ove godine igramo dobro u prvenstvu i Balkanskoj ligi. Probaćemo da damo maksimum i da opravdamo to što smo uradili do sada u sezoni, kazao je trener Teoda Miodrag Kadija.

Budućnost, ako pobijedi Primorje, što je izvjesno, u polufinalu se sastaje sa Lovćenom (petak, 17 sati).

“Mi imamo samo jednu obavezu – da odigramo najbolje što možemo, svejedno je protiv koga. Meč protiv Budućnosti bi bio lijepa nagrada za nas za sve što smo uradili u Kupu ove godine”, kazao je trener Lovćena Miloš Pejić.

Trener Primorja, Slobodan Savović, kazao je da je za hercegnovski tim, kao najmlađi u ligi, veliki uspjeh i što je došao do četvrtfinala.

“Čeka nas apsolutni favorit, ali nećemo se predati. Pokušaćemo da damo svoj maksimum, Kup je specifično takmičenje gdje su iznenađenja moguća. Favorit je, ali se nećemo predate”, rekao je Savović.

Polufinalne utakmice igraju se u petak, a finale je dan kasnije od 19 sati.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com