Crnogorski gitaristički duo Goran Krivokapić & Danijel Cerović sjutra u Sankt Petersburgu - Volim Podgoricu

Crnogorski gitaristički duo Goran Krivokapić & Danijel Cerović sjutra u Sankt Petersburgu

U četvrak, 16. februara u sali Filharmonije u Sankt Petersburgu (Rusija), nastupiće Crnogorski Gitaristički Duo, Goran Krivokapić & Danijel Cerović.

Na programu koncerata su djela Johana Sebastiana Baha (Engleske svite u transkripciji članova dua) , kao i djela Pjacole, Bogdanovica i Manuela de Falje.

Prestižna izdavačka kompanija Naxos, objavila je kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua (projekat sufinansiran od strane Ministarstva Kulture Crne Gore) u septembru 2015. godine. Zvanična promocija CD-a organizovana je u “Concertgebouw” dvorani u Amsterdamu, a od tada je predstavljen na nastupima CGD-a u Seulu, Pekingu, Luksemburgu, Kelnu, Torontu, Monteralu, Los Anđelesu, Denveru, Madridu, kao i na festivalima u Sjevernoj Americi, Evropi i Aziji.

U 2017. godini Naxos će objaviti i drugi CD sa muzikom Johana Sebastiana Baha, a nakon toga će članovi ovog dua realizovati i nekoliko izdanja kao solisti, takođe i u novom projektu dua čiji će program, uz gostovanje nekih od zvijezda internacionalne scene za klasičnu muziku, biti uskoro objavljen.

Po mišljenju publike i kritike koje stižu od uglednih američkih magazina “Fanfare” , “ClassicsToday”, “Soundboard”, “American Record Guide” kao i od specijalizovanog francuskog časopisa “Guitare Classique”, CGD je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com