LIGA ŠAMPIONA: Bajern razbio Arsenal, Real sa dva gola viška putuje pod Vezuv - Volim Podgoricu

LIGA ŠAMPIONA: Bajern razbio Arsenal, Real sa dva gola viška putuje pod Vezuv

Fudbaleri Bajerna pobijedili su Arsenal 5:1, dok je Real na svom terenu savladao Napoli 3:1 u prvim susretima osmine finala Lige šampiona.

“Tobdžije” su pretrpjele još jedan debakl u Minhenu. Kao i 2015. bilo je 5:1 za sastav iz Bavarske, koji je do nogu potukao rivala. Bolju igru u uvodnom dijelu meča Bajern je naplatio efektnim golom Robena sa distance. Potom se u nekoliko navrata pred golom Ospine domaći nisu snašli, pa je stigla kazna.

View image on Twitter

Poslije neopreznosti Levandovskog, Mažić je opravdano pokazao na 11 metara, a iz dva pokušaja Nojera je savladao Sančez. Potom je Beljerin igrao u svom kaznenom prostoru rukom, ali srpski arbitar nije mislio da je to dovoljno za penal.

U nastavku potpuna dominacija Bajerna koja je počela poslije povrede Košćelnija. Uslijedili su pogoci Alkantare dva puta, Levandovskog i na kraju Milera za potpuni potom Arsenala.

Napoli je u Madridu golom Insinjea iznenadio Navasa i šokirao “Bernabeu”. Međutim, uspio je Real da izjednači pogotkom Benzeme glavom, da bi u drugom dijelu domaćin bio mnogo bolji. Kros je iskoristio asistenciju Ronalda za 2:1, da bi fantastičnim golom Kazemira Real obezbijedio dva gola viška pred revanš u Napulju. Mertens je propustio priliku da učini meč na jugu Italije još otvorenijim jer je sa nekoliko metara prebacio gol Navasa.

View image on Twitter

Bajern – Arsenal 5:1

Roben 11, Levandovski 53, Alkantara 56, 63, Miler 88. – Sančez 30.

Real – Napoli 3:1

Benzema 18, Kros 49, Kazemiro 54. – Insinje 8.

Tok mečeva:

Završene su utakmice, Arsenal je ponovo pretrpio debakl u Minhenu, dok Real sa dva gola viška čeka revanš u Napulju.

 

88′-GOOOLLLL! Tomas Miler je definitivno otpisao Arsenal. Asistencija Alkantare i gol njemačkog reprezentativca za ogromnih 5:1.

68′- Mogao je Napoli do gola u Madridu. Mertens je sa nekoliko metara prebacio gol Reala.

63′-GOOOLLLLL! Ponovo Alkantara, 4:1 vodi Bajern. Udarac sa 18 metara, lopta je malo zakačila i Džaku, na koljenima je Arsenal u Minhenu.

61′- Nova prilika za Bajern, Levandovski je pogodio prečku, mnogo sreće za tim iz Londona.

56′-GOOOLLLL! Čarobna akcija Bajerna. Krenula je od Alonsa, uslijedila je peta Levandovskog i gol Alkantare. Dva pogotka prednosti za Bavarce.

54′-GOOOLLLLL! Kakav pogodak Kazemira! Volej iskosa sa desne strane sa preko 20 metara. Probušio je mrežu Rejne!

53′-GOOOOLLL! Levandovski! Centaršut Lama i gol Poljaka glavom za novo vođstvo Bajerna.

49′-GOOOLLLLL! Toni Kros! Prodor Ronalda, odlična povratna lopta i precizan udarac njemačkog reprezentativca. 2:1 u Madridu.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

46′- Nastavljeni su mečevi Bajern-Arsenal i Real-Napoli.

Odličnih 45 minuta na oba meča su za nama. Rezultat je identičan u Madridu i Minhenu 1:1, uz nekoliko lijepih pogodaka.

View image on Twitter

42′- Velika šansa za Real. Ubacio je sa desne strane loptu Ronaldo, međutim Benzema je bio neprecizan u situaciji jedan na jedan sa Rejnom.

39′- Odlična akcija Arsenala, ubacivanje Čemberlejna, ali je udarac Džake sa ivice kaznenog prostora išao pravo u Nojera.

35′-Igrao je Beljerin rukom u svom kaznenom prostoru, ali je Mažić dao samo korner Bavarcima, koji su tražili penal. Poslije prekida pokušaj Levandovskog završio je iznad prečke.

30′-GOOOLLLLL! Aleksis Sančez! Najprije je njegov slab šut sa penala odbio Nojer, ali je onda odbrana loše reagovala i dozvolila mu da prihvati loptu i iz drugog pokušaja je pošalje u mrežu.

View image on Twitter

29′- PENAL za Arsenal! Levandovski je u želji da ispuca loptu pokosio Košćelnog, a Mažić odmah pokazao na bijelu tačku.

27′- Konačno je Arsenal zaprijetio. Sančez je izborio faul, uz žuti karton za Humelsa. Iz slobodnjaka sa 20 metara šutirao je Ozil, Nojeru je lopta ispala iz ruku, ali je imao sreću da se potom signalizira ofsajd jednom igraču Arsenala.

18′-GOOOLLLL! Nije dugo trajala prednost Napolija. Odličan centaršut Karvahala i pogodak glavom Karima Benzeme.

View image on Twitter

15′- Bajern dominira, pored gola Robena Holanđanin je još jednom zaprijetio, a udarac je oprobao i Vidal. Arsenal zasad bezopasan.

11′-GOOLLLLLL! Golčina Arjena Robena!! Nije dugo izdržao Arsenal, bomba Holanđanina sa 20 metara, Ospina nije imao šansu, 1:0 za Bajern.

8′-GOOOOLLL! Lorenco Insinje za prednost Napolija u Madridu. Asistent je bio Hamšik, a loše postavljanje Navasa sa distance je kaznio omaleni Napolitanac. Real je odmah na mukama!

1′-Počeli su mečevi u Minhenu i Madridu.

20:38- U Madridu najviše očekuju od Kristijana Ronalda.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

20:35- Sančez će biti najbliži golu Nojera. Sa druge strane i sredini napada biće Levandovski, dok će sa bokova dejstvovati Roben i Kosta.

View image on Twitter

20:34 – Evo i startnih postava Reala i Napolija pred duel na “Bernabeuu”.

View image on Twitter

Bavarci i Madriđani su u grupnoj fazi osvojili drugo mjesto i zbog toga su domaćini u prvim utakmicama. Upravo su pomenuti timovi favoriti u predstojećim mečevima.
“Čitam da smo veliki favoriti u ovom dvomeču, ali ne mislim tako. Ono što se događalo prethodnih sezona nema nikakve veze sa ove dvije utakmice koje nas čekaju protiv Arsenala. Mislim da je Arsenal odličan tim i da su šanse 50-50. Igramo večeras kod kuće i sigurno da je plan doći do pobjede bez primljenog gola. To je neka savršena varijanta, ali biće jako, jako teško, kako sada tako i u revanšu”, rekao je trener Bajerna Karlo Anćeloti.

Menadžer “tobdžija” Arsen Venger nada se dobrom rezultatu u Minhenu.
“Opet smo tu, na istom mjestu u gotovo isto vrijeme i sve nam je dobro poznato. Svi sve znamo o Bajernu, njegovom kvalitetu i onom što je sposoban da uradi. Međutim, siguran sam da moji igrači posjeduju sve da pobijede Bajern i da se plasiramo u osminu finala. I ranije smo pobjeđivali Bajem, stizali na korak od prolaza dalje, ali je nedostajalo i sreće. Zato se nadam da će ovog puta i ona biti na našoj strani, jer je u Ligi šampiona sreća svakako potrebna, s obzirom na to da odlučuju nijanse”, jasan je Venger.

Real će ka odbrani trofeja krenuti preko Napolija. Tim sa juga Italije veoma respektuje kapiten Madriđana Serhio Ramos.

“Napoli ima odličan tim i u dobroj je formi. Pokušaćemo da ne primimo gol, kako bismo mirnije mogli da dočekamo revanš. Biće veoma teško, ali se nadamo najboljem”, rekao je Serhio Ramos.

Iskusni Pepe Rejna optimista je pred duel na “Santjago Bernabeu” stadionu.

“Imamo veliku priliku. Može da se kaže da je neriješen rezultat dobar, ali se nećemo zadovoljiti remijem jer želimo više od toga”, istakao je Rejna.

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com