PODGORICA: Dolazi pet novih kardiohirurga - Volim Podgoricu

PODGORICA: Dolazi pet novih kardiohirurga

Klinički centar angažovaće pet ljekara iz oblasti kardiohirurgije, četiri iz Srbije i jednog iz Italije – saznaje Pobjeda, a već danas dio tima iz Srbije biće u Podgorici radi završnih dogovora, ali i kako bi sa našim ljekarima uradili dva operativna zahvata.

Iz Kliničkog centra Srbije povremeno će biti angažovan direktor Kardiohirurgije, kardiohirurg doc. dr Svetozar Putnik i anesteziolog dr Dejan Marković, iz Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ kardiohirurg doc. dr Ivan Stojanović, a iz italijanske IRCCS Policlinico SanDonaro kardiohirurg dr Alessandro Giamberti.

Stručnu pomoć pružaće i dječji kardiolog sa Univerzitetske dečje klinike u Beogradu dr Ida Jovanović.

– Timovi iz Srbije biće podrška našim stručnjacima u Centru za kardiohirurgiju u unapre- đenju liječenja pacijenata sa terminalnom, završnom srčanom slabošću, kod transplantacija srca, kao i za ugradnju srčanih pumpi. Oni će sa našim ljekarima učestvovati u kardiohirurškim operacijama radi smanjenja lista čekanja, kao i ispomoć u slučaju nedostatka kadra – kazala je direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević.

Na pitanje Pobjede što se dešava sa slučajem bivšeg direktora Centra za kardiohirurgiju dr Aleksandra Nikolića, te da li je odlučeno da li on ostaje ili ide iz Kliničkog centra, Kovačević je kazala da je on i dalje na godišnjem odmoru.

– Do imenovanja novog načelnika Centra ovom jedinicom rukovodiće direktor Klinike za bolesti srca dr Nebojša Bulatović u sklopu koje je i Centar za kardiohirurgiju – kazala je Kovačević.

Špekulacije oko navodne ostavke ili smjene dr Nikolića ranije nije željela da komentariše ni čelnica Kliničkog, ali ni dr Nikolić.

(Pobjeda)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com