PODGORIČANIN POSLAT U PSIHIJATRIJSKU BOLNICU U DOBROTI - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN POSLAT U PSIHIJATRIJSKU BOLNICU U DOBROTI

Suđenje Veselinu Mujoviću, koji optužen da je bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića prevario za 890.000 eura, juče je ponovo odloženo je optuženi juče upućen na pregled u psihijatrijsku bolnicu u Kotoru, pišu Dnevne novine.

Sudija Osnovnog suda u Podgorici Rade Ćetković suđenje je odložio za 16. mart.

Mujovićev branilac, advokat Miloš Vuksanović, tražio je ponovo da se njegovom branjeniku ukine pritvor navodeći da mu je zdravstveno stanje kritično i da su mu boravkom u zatvoru ugrožena prava, što je sudija Četko vić odbio.

Sudija je podsjetio da je Mujović ranije osuđivan za slična djela, zbog kojih postoji opasnost da će, ukoliko se nađe na slobodi, ponoviti djelo za koje je optužen.

Četković je naglasio da je vještak medicinske struke Dragana Čukić ranije konstatovala da je Mujoviću u istražnom zatvoru pružena adekvatna ljekarska pomoć.

Marovićev punomoćnik, advokat Dimitrije Dapčević, kazao je juče da je bivši funkcioner DPS-a i dalje na liječenju u Beogradu.

Mujovićev branilac kazao je da sud ne preduzima rigorozne mjere prema Maroviću, kao što to čini prema Mujoviću. Na tu konstataciju sudija Četković kazao je da se suđenje odlaže zbog optuženog, a ne zbog Marovića.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com