Crna Gora “osvanula” na stranicama američkog “Huffington Post-a” - Volim Podgoricu

Crna Gora “osvanula” na stranicama američkog “Huffington Post-a”

Crna Gora “osvanula” je na stranicama američkog “Huffington Post-a”.

Autorka Sidonie Sawyer u članku opisuje prirodne ljepote zemlje kao i tradicionalnu kuhinju poredeći je sa Italijom, Grčkom i Turskom, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

“Malena planinska Crna Gora, smještena iznad Jadranskog mora predstavlja modernu turističku destinaciju. Službeni jezik je crnogorski, dosta sličan srpskom, hrvatskom i bosanskom. U Podgorici, glavnom gradu, i na obali većina ljudi govori engleski jezik jer su to destinacije koje turisti najviše posjećuju. Starije generacije govore njemački i italijanki, pa čak i ruski jezik”, piše Sawyer, prenosi Rtcg.

Navodi da u našoj zemlji postoji nevjerovatna mješavina kulture i folklora.

“Crna Gora je poznata po svom dubokom fjordu, oštrim planinama, lijepim plažama i kratkoj obali. Turizam se razvija, ali ne na način kao što se razvija u Italiji i Grčkoj, ili čak u Turskoj. To je zemlja sa manjom turističkom ponudom u odnosu na Italiju, Grčku i Tursku, ali sa više mirnih i divljih predijela za hajking i razgledanje”, piše autorka.

“Cijene su jeftinije nego u Italiji i Grčkoj, kuhinja je mješavina specijaliteta sa obje strane crnogorskih granica sa tradicionalnim jelima italijanskog ukusa, kao i zanatski hleb, sušeno meso, sir, vino, palenta, uštipci, a istovremeno koristeći turske uticaje sa musakom, pitom i slatkom baklavom. Na meniju možete naći palačinke, džem, slatko od dunja ali i kolače i keks, sličan bečkim keksićima”, navodi se u tekstu.

Autorka na kraju teksta preporučuje nekoliko nevjerovatnih mjesta koja treba posjetiti u Crnoj Gori, kao što su Durmitor i Taru, najveći kanjon u Evropi, Kotor, istorijski centar Bokokotorskog zaliva i Stari Bar sa njegovim ruševinama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com