RJEŠAVANJE STAMBENIH PITANJA: Pogledajte ko su dobitnici stanova - Volim Podgoricu

RJEŠAVANJE STAMBENIH PITANJA: Pogledajte ko su dobitnici stanova

Ob­ja­vlje­na je ko­nač­na rang-li­sta do­bit­ni­ka 15 sta­no­va u sta­nju so­ci­jal­ne po­tre­be. Sta­no­ve su do­bi­li Dar­ko Mi­ju­ško­vić, Ran­ka Iva­no­vić, Sa­ba­e­di­na Ni­ke­zić, Slav­ka Lu­ko­vić, Sa­fet Aj­ku­nić, Će­rim Ru­jo­vić, Ife­ta Al­ko­vić, Li­ri­ja Ca­maj, Ja­sna Mu­lić, Aga Goj­čaj, Sa­ne­la Nik­če­vić, Sne­ža­na Pe­ro­vić, Se­na­da Adžo­vić, Ne­džat Emi­ni i Dra­gi­ca Ma­raš. Oni su se i na pr­voj rang-li­sti ko­ja je ob­ja­vlje­na kra­jem de­cem­bra pro­šle go­di­ne na­šli u pr­vih 15.
U od­lu­ci ko­ju pot­pi­su­je Vla­di­mir Raj­čić, pred­sjed­nik Ko­mi­si­je za rje­ša­va­nje stam­be­nih pi­ta­nja li­ca u sta­nju so­ci­jal­ne po­tre­be pi­še da se na oglas za ras­po­dje­lu sta­no­va od 10. ma­ja 2016. go­di­ne ja­vi­lo 152 li­ca. Raj­čić je u od­lu­ci kon­sta­to­vao da je ne­bla­go­vre­me­nu do­ku­men­ta­ci­ju pre­da­li Bo­ško Jo­va­no­vić i Sel­va­na Bah­ti­jar, dok uslo­ve MOP-a ni­je­su is­pu­nja­va­li Ne­na Adžo­vić, Ro­san­da Ko­vi­ja­nić, Pe­tra­na Smo­lo­vić, Vo­jin Smo­lo­vić, Ha­na La­ić, Ba­ja­zid Adžo­vić i Sve­tla­na Da­be­tić.
Ne­tač­nu do­ku­men­ta­ci­ju, ka­ko je utvr­di­la ko­mi­si­ja, do­sta­vi­li su Sel­vi­ja Aj­va­zi i Aj­ka Da­u­to­vić za­ko­je je utvr­đe­no da ni­je­su u pod­sta­nar­skom od­no­su.
Pri­go­vo­re na pr­vi rang-li­stu iz de­cem­bra pro­šle go­di­ne do­sta­vi­lo je de­vet kan­di­da­ta, od če­ga su tri žal­be bi­le ne­bla­go­vre­me­ne ko­je su pod­ni­je­li Sne­ža­na Vu­ka­ši­no­vić, Ma­ri­ja Du­jo­vić i Ife­ta Al­ko­vić. Žal­be ko­je je ko­mi­si­ja raz­ma­tra­la pre­da­li su Ja­dran­ka Go­gić, Da­ni­ca Mar­ko­vić, Pe­tra­na Smo­lo­vić, Ja­dran­ka Ra­ko­če­vić, Ba­hri­ja Ele­zo­vić i Ra­do­van Jo­ve­tić. Svi osim Jo­ve­ti­ća u žal­bi su na­ve­li da se na­la­ze u te­škoj stam­be­noj i ma­te­ri­jal­noj si­tu­a­ci­ji ne na­vo­de­ći kon­kret­ne raz­lo­ge zbog če­ga je Ko­mi­si­ja po­no­vo raz­ma­tra­la nji­ho­vu do­ku­men­ta­ci­ju i kon­sta­to­va­la da ni­je na­pra­ljen pro­pust pri bo­do­va­nju.
Ra­do­van Jo­ve­tić se ža­lio na bo­do­va­nje po osno­vu pre­bi­va­li­šta is­ti­ču­ći da je ro­đe­ni Pod­go­ri­ča­nin ko­ji u Pod­go­ri­ci ži­vi 40 go­di­na iako je 1999. go­di­ne na­stao pre­kid jer je oti­šao u Bar i ta­mo ostao do 2006. go­di­ne. Raj­čić u od­lu­ci na­vo­di da je uvi­dom u spi­se pred­me­ta utvr­đe­no da je Ra­do­van Jo­ve­tić uz pri­ja­vu na oglas pri­lo­ži dva uvje­re­nja o pre­biv­sa­li­štu na pod­ruč­ju glav­nog gra­da sa raz­li­či­tim po­da­ci­ma o du­ži­ni pre­bi­va­li­šta.
-U ne­mo­guć­no­sti da se tač­no do­re­di ko­ji su po­da­ci mje­ro­dav­ni za bo­do­va­nje po osno­vu pre­bi­va­li­šta ko­mi­si­ja se obra­ti­la MUP-u ra­di iz­ja­šnje­nja o va­lid­no­sti iz­da­tih uvje­re­nja i ot­kla­nja­nja ne­do­u­mi­ce u po­gle­du for­mi­ra­nja stam­be­ne bo­dov­ne li­ste.
-Nad­le­žni or­gan do­sta­vio je u pi­sna­oj for­mi uvje­re­nje o pre­bi­va­li­štu.Iz nje­ga se kao ne­spor­no kon­sta­tu­je da je imao pre­bi­va­li­šte uPod­go­ri­ci od 10. ju­la 1986. go­di­ne na adre­si Sta­ra va­roš do 8. fe­bru­a­ra 1999. go­di­ne ka­da se od­se­lio za Bar, a za­tim je 8. apri­la 2006. go­di­ne ka­da se pri­ja­vio u Pod­go­ri­ci, na adre­si Ge­or­gi Di­mi­tro­va broj 1. Čla­nom 12 od­lu­ke o rje­ša­va­nju stam­be­nih pi­ta­nja li­ca u sta­nju so­ci­jal­ne po­tre­be pro­pi­sa­no je da pod­no­si­o­cu za­htje­va pri­pa­da po tri bo­da na sva­ku go­di­nu za ko­ju ima ured­no pri­ja­vlje­no pre­bi­va­li­šte na pod­ruč­ju Pod­go­ri­ce. Ko­mi­si­ja je raz­mo­tr­la pri­go­vor i kon­sta­to­va­la da ni­je na­pra­vljen pro­pust u to­ku pso­tup­ka bo­do­va­nja jer je imao pre­kid u pre­bi­va­li­štu u Pod­go­ri­ci – pi­še u od­lu­ci.
U uput­stvu o prav­nom sred­stvu je na­zna­če­no da se pro­tiv ove od­lu­ke mo­že po­kre­nu­ti po­stu­pak pred nad­le­žnim su­dom u ro­ku od 15 da­na.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com