Home / NOVOSTI / SMIJENJEN MINISTAR: Ne zna ništa o svom sektoru

SMIJENJEN MINISTAR: Ne zna ništa o svom sektoru

Šef sektora za obnovljivu energiju u Ministarstvu za infrastrukturu Slovenije je smijenjen, dan pošto je pred televizijskim kamerama pokazao potpuno neznanje o svom području, a novinarka koja ga je intervjuisala je sve objavila u informativnoj emisiji bez ikakve montaže.

Ona je državnog sekretara za obnovljive izvore Tilena Smolnikara intervjuisala poslije javne prezentacije o tome šta se u Sloveniji čini u korišćenju hidropotencijala, energije vjetra, elektro-punionica za automobile i “pametnih brojila”, i postavila mu desetak pitanja, ali on ni na jedno nije znao odgovor.

Samo se smijao i pokušavao da se izvini, ili je tražio prekid i ponovno snimanje, prenijela je Hina.

Na kraju je prostodušno izjavio: “Slovenija će se truditi da ispuni ciljeve iz strategije korišćenja obnovljivih izvora i to je sve što pametno mogu da kažem na tu temu”.

Pokazalo se da ne zna ni koliko je Slovenija novca namijenila da do 2020. postigne cilj da joj obnovljiva energija čini četvrtinu energetskog bilansa, iako je to bila glavna tema prezentacije na kojoj je učestvovao.

Ministarstvo za infrastrukturu je saopštilo da se Smolnikar pred televizijskim gledaocima osramotio jer je pokazao neznanje, i smijenilo ga s položaja šefa odjeljenja za obnovljive izvore, na koji je postavljen septembra prošle godine, ali će ipak ostati u Ministarstvu.

Mediji navode da je kritike zbog osposobljenosti tog relativno mladog stručnjaka bilo i kada je postavljen na mjesto koje je sada izgubio, jer je po struci geodeta i informatičar, a navodno je na mjesto šefa odjeljenja došao jer mu je otac uticajan direktor u ljubljanskom gradskom Holdingu.

(Beta)

Check Also

DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Temperature padaju 15 stepeni, možemo očekivati i snijeg

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

One comment

  1. I am glad to be one of many visitors on this great web site (:, appreciate it for posting.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *