UHAPŠENI OTAC I SINOVI: Posjedovali veću količinu KOKAINA - Volim Podgoricu

UHAPŠENI OTAC I SINOVI: Posjedovali veću količinu KOKAINA

Barska policija uhapsila je trojicu Barana zbog iznude i zbog posjedovanja kokaina. Uhapšeni su V.B. (25), njegov brat M.B.(27) i otac D.B. (54), saopšteno je iz Uprave policije.

Prilikom pretresa dva stana koje su koristili osumnjičeni, pronađen je i oduzet kokain. V.B. je osumnjičen za krivično djelo iznuda koje je počinio na štetu S.M. iz Bara. Sva trojica su osumnjičeni za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

” V.B. i M.B. su, kako se sumnja, juče, u jutarnjim časovima, putem Fejsbuka kontaktirali S.M. kojeg su pozvali da dođe kod njih u stan u Baru. Nakon dolaska S.M, V.B. i M.B. su, sumnja se, držali S.M. u svom stanu protivno njegovoj volji, upućujući mu prijetnje da će ga lišiti života, dok ga je V.B. uz to i fizički zlostavljao, tražeći mu pritom da im da novac u iznosu od 300 eura. S.M. im je kazao da nema novca i da im ništa ne duguje, ali je oko 16,15 časova ipak pozvao svoju majku T.M. i kazao je da je zatvoren u nekom stanu i tražio od nje da ovim licima preda novac kako bi ga pustili“, navodi se u saopštenju.

Njegova majka je, kako su saopštili, potom došla do dogovorenog mjesta, jednog kafe bara u Baru, gdje je M.B. predala 300 eura.

„M.B. se potom, sumnja se, vratio u navedeni stan i predao je novac V.B. ali ni nakon toga oni nisu pustili S.M. iz stana već je V.B. uzeo mobilni telefon S.M. koji je zadržao dok je dvije SIM kartice koje su bile u telefonu polomio”, navodi se u saopštenju policije.

Policija sumnja da su V.B. i M.B. zatim izašli iz stana u kojem su S.M. ostavili zaključanog. Njega je iz stana pustila rođaka ova dva lica u večernjim satima, nakon čega je događaj prijavljen policiji.

“Službenici CB Bar su odmah postupili po prijavi i preduzeli aktivnosti radi utvrđivanja činjenica u prijavljenom događaju. O svemu su obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru od kojeg su dobili saglasnost za izdavanje naredbe za pretres dva stana – navedenog stana u kojem je S.M. bio zadržan protivno svojoj volji a koji koriste braća V.B. i M.B. i drugog stana u Baru koji koriste V.B, M.B. i njihov otac D.B.”, navodi se u saopštenju.

Policija je, uz naredbu sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, jutros pretresla ova dva stana.

“U stanu u kojem je, kako se sumnja, bio zadržan S.M, pronađen je njegov mobilni telefon koji je od njega prethodno oduzeo V.B. U drugom stanu je u spavaćoj sobi pronađena kutijica sa 19 manjih pakovanja u kojem se nalazila bijela praškasta materija za koju se sumnja da je opojna droga kokain, bruto mase 11,8 grama. O događaju je obaviješten i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Nadležni tužilac se izjasnio da je V.B. osumnjičen da je počinio krivično djelo iznuda, na štetu S.M, dok se u vezi sa pronađenim kokainom izjasnio da su sva tri lica koja koriste drugi stan, V.B, M.B. i D.B, počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopštili su iz Uprave policije.

Osumnjičeni V.B, M.B. i D.B. će sjutra, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Oštećenom S.M, koji je u događaju zadobio više udaraca, pružena je medicinska pomoć u Opštoj bolnici u Baru, a vještak će se izjasniti o težini njegovih povreda. Pronađena droga upućena je u Forenzički centar radi vještačenja.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com