CG zainteresovana da Turskoj isporučuje specijalne čelike - Volim Podgoricu

CG zainteresovana da Turskoj isporučuje specijalne čelike

Crna Gora je zainteresovana za saradnju ‘Toščelik Nikšić’ sa odbrambenoj industrijom Turske, kako bi ova nikšićka firma Turskoj isporučivala specijalne čelike. To je saopšteno je na sastanku premijera Duška Markovića i njegovog turskog kolege Binalija Jildirima koji su se juče sreli na na marginama Minhenske bezbjednosne konferencije.

“Bilateralni odnosi Crne Gore i Turske su veoma dobri i dodatno mogu biti ojačani unapređenjem ekonomskih odnosa, kroz investicije turskih kompanija u industriju i sektor energetike”, saopšteno je iz Vlade.

Dodaje se da je Marković, zahvaljujući na pomoći turske države, realizovanoj i kroz saradnju sa TIKA, istakao da određeni broj turskih kompanija već uspješno posluje u Crnoj Gori i izrazio nadu da će u narednom periodu biti novih investicija.

“Dodao je da je Crna Gora zainteresovana za potpisivanje sporazuma  o saradnji u oblasti odbrambene industrije, kojim će se stvoriti pretpostavke za uspostavljanje poslovne saradnje ‘Toščelik Nikšić’ sa odbrambenom industrijom Turske, kako bi im ova nikšićka kompanija isporučivala specijalne čelike”, navodi se u saopštenju Vlade.

Komentarišući put Crne Gore u NATO, Jildirim je, kako se navodi u saopštenju, kazao da Turska snažno podržava naše evroatlantske integracije i da je članstvo Crne Gore u Alijansi važno kako za Crnu Goru tako i za mir i prosperitet na Balkanu.

“Ocijenio je da će Crna Gora i Turska tijesno sarađivati pod okriljem NATO-a”, zaključuje se u saopštenju.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com