CRNA GORA ZATRAŽILA IZRUČENJE JOVANOVIĆA: „Škaljarac“ uskoro u Spužu - Volim Podgoricu

CRNA GORA ZATRAŽILA IZRUČENJE JOVANOVIĆA: „Škaljarac“ uskoro u Spužu

Mi­ni­star­stvo prav­de Cr­ne Go­re po­kre­nu­lo je pro­ce­du­ru za iz­ru­če­nje Jo­va­na Jo­va­no­vi­ća (26), ko­ji je uhap­šen u Nje­mač­koj. On je po­čet­kom de­cem­bra pro­šle go­di­ne po­bje­gao iz ko­tor­ske po­li­ci­je, gdje je bio u pri­tvo­ru zbog ne­le­gal­nog dr­ža­nja oruž­ja. Uhap­šen je pri­je de­se­tak da­na i na­la­zi se u eks­tra­di­ci­o­nom pri­tvo­ru u Nje­mač­koj.
Taj Ko­to­ra­nin je uhap­šen po po­tjer­ni­ci NCB In­ter­pol Pod­go­ri­ca, po na­red­bi ko­tor­skog Osnov­nog su­da, gdje mu se su­di zbog op­tu­žbi da je u spu­škom za­tvo­ru te­ško po­vri­je­dio su­gra­đa­ni­na Igo­ra Bo­žo­vi­ća (54).
Su­đe­nje Jo­va­no­vi­ću, ko­ji je u po­li­cij­skim evi­den­ci­ja­ma ozna­čen kao član „ška­ra­ljar­skog kla­na”, bi­lo je za­ka­za­no za 13. fe­bru­ar.
U to­ku je po­stu­pak za nje­go­vu eks­tra­di­ci­ju i oče­ku­je se da usko­ro bu­de pre­ba­čen u Cr­nu Go­ru.
Jo­va­no­vi­će­vo ime bi­lo je i ra­ni­je po­zna­to bez­bjed­no­snim slu­žba­ma, ali je pa­žnju jav­no­sti pri­vu­kao ka­da je 1. ju­la pro­šle go­di­ne iza­zvao in­ci­dent po­liv­ši pu­nom šer­pom vre­log ulja Igo­ra Bo­žo­vi­ća, pri­pad­ni­ka su­par­nič­kog „ka­vač­kog kla­na”.
Na­kon Jo­va­no­vi­će­vog bjek­stva iz sta­ni­ce ko­tor­ske po­li­ci­je, su­spen­do­van je po­li­cij­ski slu­žbe­nik OB Ko­tor Mi­lo­ji­ca Bu­ji­šić, ko­ji je bio za­du­žen za obez­bje­đi­va­nje li­ca, a o sve­mu je oba­vi­je­šten nad­le­žni dr­žav­ni tu­ži­lac u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Ko­to­ru.
Di­rek­tor Upra­ve po­li­ci­je Slav­ko Sto­ja­no­vić od­mah po sa­zna­nju za do­ga­đaj na­lo­žio je smje­nu Mar­ka Mi­ško­vi­ća, ko­man­di­ra Sta­ni­ce po­li­ci­je OB Ko­tor.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com