DAČIĆ: Nikolić ne bi trebalo da bude ništa, jer je htio da skine glavu Vučiću - Volim Podgoricu

DAČIĆ: Nikolić ne bi trebalo da bude ništa, jer je htio da skine glavu Vučiću

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem nije razgovarao šta njegova partija treba da dobije u zamjenu za podršku na predsjedničkim izborima.

On je tako odgovorio na pitanje da li njegova motivacija za česte napade na aktuelnog predsjednika Srbije leži u činjenici da ga vidi kao protivkandidata za premijersko mjesto.

“Šta ima da priželjkujem nešto što sam već bio. Što se mene tiče da sam ja na mjestu Aleksandra Vučića, Tomislav Nikolić ne bi bio ništa, zato što je htio da skine njegovu glavu”, rekao Daćič.

On je negirao da u SPS-u postoji raskol oko pitanja podrške kandidaturi Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije i dodao da je na svim stranačkim organima izražena snažna podrška zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije.

“Kakav raskol?”

Dačić je uputio izvinjenje članici Glavnog odbora Plamenki Laćarac zbog toga što na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora nije vidio da se protivi podršci Aleksandru Vučiću, ali je dodao da nisu tačna tumačenja medija da u toj stranci postoji raskol.

“Nije bilo moje namjere da prenebregnem tu činjenicu. Zato sam je i pozvao danas, da ne ispadne, kao što neki mediji predstavljaju, kao veliki raskol u SPS. Ona je ovdje, nikakvih posljedica nema za to kako je glasala, zašto je glasala i da li je glasala”, rekao je Dačić.

On je naveo da u SPS nema raskola, a “prilikom odlučivanja o podršci Vučiću prikazano je veliko jedinstvo socijalista”.

“Kakav raskol? O nama su pričali da ćemo da se raspadnemo zbog ove odluke, a mi smo se “potresli” juče da li je bio jedan glas protiv ili nije. Ja sam ponosan zbog tolikog broja i što smo očuvali jedinstvo partije i donijeli važnu odluku uvažavajući našu stranku i poštujuću našeg koalicionog partnera”, rekao je Dačić.

(Beta)

1 komentar

  1. After study a number of the blog articles on your web site now, we truly as if your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and you will be checking back soon. Pls take a look at my web site also and tell me how you feel.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com