Duško Marković u intervjuu za „Tajm” razotkrio NELOGIČNOSTI u slučaju “DRŽAVNI UDAR” - Volim Podgoricu

Duško Marković u intervjuu za „Tajm” razotkrio NELOGIČNOSTI u slučaju “DRŽAVNI UDAR”

Pre­mi­jer Du­ško Mar­ko­vić sa­op­štio je u in­ter­vjuu za ame­rič­ki „Tajm“ da opi­plji­vih do­ka­za o „dr­žav­nom uda­ru” ni­je bi­lo do 12. ok­to­bra 2016. go­di­ne, če­ti­ri da­na pred iz­bo­re. On tvr­di da se ta­da cr­no­gor­skoj taj­noj po­li­ci­ji ja­vio čo­vjek ko­ji je ot­krio či­tav sce­na­rio. Ta iz­ja­va pre­mi­je­ra Du­ška Mar­ko­vi­ća raz­ot­kri­la je ne­lo­gič­no­sti u tvrd­nja­ma spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća, ko­ji je tvr­dio da gru­pu ko­ja je pri­pre­ma­la „te­ro­ri­stič­ki na­pad” pra­ti od sep­tem­bra 2016. go­di­ne. Da­kle, pre­mi­jer je ovom iz­ja­vom po­to­pio Kat­ni­će­vu is­tra­gu.
Da se ne ra­di o pre­mi­je­ro­vom lap­su­su po­tvr­đu­je i is­kaz ko­ji je Mir­ko Ve­li­mi­ro­vić dao 18. ok­to­bra pro­šle go­di­ne, dva da­na na­kon iz­bo­ra u Cr­noj Go­ri. On je ta­da tu­ži­o­cu sa­op­štio da ga je Sa­ša Sin­đe­lić an­ga­žo­vao de­se­tak da­na pred iz­bo­re odr­ža­ne 16. ok­to­bra ka­ko bi oku­pio lju­de ko­ji tre­ba da idu u Cr­nu Go­ru.
– De­se­tak da­na pred iz­bo­re u Cr­noj Go­ri, te­le­fo­nom me je po­zvao Sin­đe­lić i tra­žio da se vi­di­mo. Pri­hva­tio sam da se vi­di­mo u Zu­bi­nom Po­to­ku i ta­da je Sin­đe­lić od me­ne tra­žio da oku­pim lju­de ko­ji će oti­ći u Cr­nu Go­ru na dan iz­bo­ra – ka­zao je, iz­me­đu osta­log, Mir­ko Ve­li­mi­ro­vić na sa­slu­ša­nju kod tu­ži­o­ca 18.ok­to­bra pro­šle go­di­ne.
Tu­ži­la­štvo je tvr­di­lo da su dva mje­se­ca pri­je hap­še­nja pra­ti­li po­me­nu­tu gru­pu, ko­ja je, ka­ko se na­vo­di u na­red­bi za spro­vo­đe­nje is­tra­ge, or­ga­ni­zo­va­na u sep­tem­bru 2016. go­di­ne.
Sve te kon­tra­dik­tor­no­sti i ne­lo­gič­no­sti u sa­op­šte­nji­ma tu­ži­la­štva, svje­do­ka i pre­mi­je­ra u jav­no­sti po­bu­đu­ju sum­nju da je či­tav slu­čaj „Dr­žav­ni udar“ mon­ti­ran.
Pre­mi­jer Mar­ko­vić je u po­me­nu­tom in­ter­vjuu ka­zao i da su taj­ne slu­žbe ne­kih čla­ni­ca NA­TO-a po­tvr­di­le da je na iz­bor­ni dan pla­ni­ran dr­žav­ni udar.
Ko­men­ta­ri­šu­ći tu pre­mi­je­ro­vu tvrd­nju, funk­ci­o­ner De­mo­krat­skog fron­ta Ne­boj­ša Me­do­je­vi­oć je oci­je­nio da je Cr­na Go­ra spa­la na ni­ske gra­ne.
– Pre­mi­jer Mar­ko­vić otvo­re­no iz­mi­šlja da su po­dat­ke o la­žnom dr­žav­nom uda­ru do­bi­li od ze­mlje čla­ni­ce NA­TO-a, a NA­TO ni­je imao poj­ma o bi­lo ka­kvom dr­žav­nom uda­ru. To je dan na­kon la­žnog dr­žav­nog uda­ra jav­no u Bri­se­lu po­tvr­di­la ta­da­šnja mi­ni­star­ka od­bra­ne Mi­li­ca Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić upra­vo na sa­stan­ku u sje­di­štu NA­TO-a. Mi­ni­star­stvo od­bra­ne je kon­takt za ko­mu­ni­ka­ci­ju sa tom voj­nom ali­jan­som i ako je NA­TO htio da oba­vi­je­sti Cr­nu Go­ru o ne­kim ta­kvim sa­zna­nji­ma to bi ura­dio pre­ko Mi­ni­star­stva od­bra­ne, ko­je je­di­no ima bez­bjed­nu za­šti­će­nu ve­zu sa sje­di­štem NA­TO-a. Sva po­vjer­lji­va ko­mu­ni­ka­ci­ja iz­me­đu NA­TO-a i Cr­ne Go­re ide pre­ko Mi­ni­star­stva od­bra­ne, a mi­ni­star­ka je oba­vije­sti­la NA­TO, na nji­hov za­htjev, jer ni­je­su ima­li ni­ka­kve in­for­ma­ci­je, da ni nje­no mi­ni­star­stvo ni ANB ne­ma­ju ni­ka­kva sa­zna­nja o pri­pre­ma­ma te­ro­ri­stič­kog na­pa­da na dan iz­bo­ra – ka­zao je Me­do­je­vić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, sve „po­dat­ke” je iz­mi­slio Kat­nić po na­lo­gu Mi­la Đu­ka­no­vi­ća.
– Kat­nić je pi­smom oba­vi­je­stio ANB da mu tre­ba­ju za asi­sten­ci­ju pri hap­še­nju u pe­tak 14.ok­to­bra, oko 17.30. Umje­sto da ANB, ko­ja po za­ko­nu pri­ku­plja in­for­ma­ci­je o ugro­ža­va­nju na­ci­o­nal­ne bez­bjed­no­sti, oba­vje­sti o to­me pred­sjed­ni­ka dr­ža­ve, Vla­de i Skup­šti­ne i za­tra­ži sjed­ni­cu Vi­je­ća za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost i tra­ži uvo­đe­nje van­red­nog sta­nja i od­la­ga­nja iz­bo­ra, ov­dje je sa­mo Kat­nić imao „in­for­ma­ci­je” ko­je su mu iz­dik­ti­ra­li Đu­ka­no­vić i Be­ba Po­po­vić. Isti­na je ov­dje ja­sna. Ni ANB, ni mi­ni­star po­li­ci­je ni mi­ni­star od­bra­ne, ni pred­sjed­nik dr­ža­ve ni pred­sjed­nik Skup­šti­ne, ni NA­TO ni SAD ni­je­su ima­li ni­ka­kve in­for­ma­ci­je o pri­pre­mi bi­lo ka­kvog dr­žav­nog uda­ra. Upra­vo je la­žni dr­žav­ni udar po­no­vo ak­tu­e­li­zo­vao otva­ra­nje pi­ta­nja u naj­va­žni­jim čla­ni­ca­ma NA­TO-a, a po­seb­no SAD, da li jed­na pri­vat­na dr­ža­va sa ne­tran­sfor­mi­sa­nim ko­mu­ni­stič­kim to­ta­li­ta­r­nim slu­žba­ma bez­bjed­no­sti, po­li­ci­jom, tu­ži­la­štvom i su­do­vi­ma tre­ba da bu­de pri­mlje­na u NA­TO – is­ta­kao je Me­do­je­vić.
Ka­ko je do­dao, upra­vo su Đu­ka­no­vić i Kat­nić or­ga­ni­za­ci­jom la­žnog dr­žav­nog uda­ra i zlo­u­po­tre­bom tu­ži­la­štva i su­do­va osna­ži­li one snage u ad­mi­ni­stra­ci­ji no­vog pred­sjed­ni­ka SAD Do­nal­da Tram­pa ko­je su sa dnev­nog re­da Se­na­ta ski­nu­le gla­sa­nje o spo­ra­zu­mu iz­me­đu NA­TO-a i Cr­ne Go­re.
– S dru­ge stra­ne, Mar­ko­vić in­si­sti­ra­njem na cir­ku­su oko la­žnog dr­žav­nog uda­ra naj­bo­lje po­tvr­đu­je oprav­da­nost sta­va DF-a da je nu­žno hit­no uklju­či­va­nje EU u rje­ša­va­nje du­bo­ke po­li­tič­ke, eko­nom­ske i bez­bjed­no­sne kri­ze i vr­lo br­zo oče­ku­jem i ne­ke kon­ret­ne po­ma­ke na tom pla­nu – ka­zao je Me­do­je­vić.

(Vijesti)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com