PLANIRALI DA UBIJU MILA ĐUKANOVIĆA - Volim Podgoricu

PLANIRALI DA UBIJU MILA ĐUKANOVIĆA

Rusija je planirala da ubije bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića i da zbaci njegovu Vladu prošle godine, piše britanski Telegraf pozivajući se na izvor u Vladi Velike Britanije.

Državni udar na dan parlamentarnih izbora i ubistvo prozapadnog premijera su vodili ruski obavještajci uz blagoslov Moskve da bi sabotirali Crnu Goru da postane članica NATO, navodi ovaj list.

Plan je propao nekoliko sati prije nego što je trebao biti sproveden u djelo, a moglo je da dođe do krvoprolića i da gurne Crnu Goru u nemire u predvečerje njenog ulaza u NATO.

“Pokušaj državnog udar u Crnoj Gori planiranog za 16. oktobar prošle godine bio je nesumnjiv primjer rastuće agresivne kampanje miješanja u poslove Zapada”, rekao je Telegrafu neimenovani izvor iz britanske Vlade.

List navodi da su britanski ministar Boris Džonson i njegov američlki kolega Reks Tilerson razgovarali o ovom problemu prošle nedjelje na njihovom prvom sastanku.

Interpol sada traži dva Rusa za koje crnogorska vlada kaže da su agenti koji stoje iza svega.

Njih dvojica su skupili malu grupu srpskih nacionalista da napadnu Skupštinu Crne Gore i ubiju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića, piše Telegraf.

Rusija je negirala bilo kakvu umiješanost, a crnogorski specijalni tužilac nije optuživao zvaničnu Moskvu već je okrivio “ruske nacionaliste”.

Telegraf navodi da “proruska crnogorska opozicijia” tvrdi da je državni udar laž.

Telegraf takođe navodi da su im izvori rekli da je zavjera tako kreirana da bi se mogli kriviti samo ruski agenti ili nacionalisti, ali da dokazi upućuju da je čitava stvar morala biti podržana od visokih zvaničnika.

“Pričate o zavjeri da poremetite ili na neki način preuzmete neku vladu. Ne možete očekivati da sve to nije neko odobrio”, kazao je jedan od izvora za Telegraf.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Would you mind generally if I mention two of your subject matter so long as I provide you with acknowledgement together with sources back to your online site? My net page is in the very same specialized niche as your site and my viewers will profit from many of the suggestions your site offer right here. Please don’t hesitate to let me know if this is okay for you. Thank you!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com