PODGORICA: ROBIJAŠA doveli u CENTAR GRADA kod privatnika, U ZATVORU samo primarna zaštita - Volim Podgoricu

PODGORICA: ROBIJAŠA doveli u CENTAR GRADA kod privatnika, U ZATVORU samo primarna zaštita

Uži centar grada blokiran, marica, desetak policajaca od kojih jedan s puškom – tako je Njegoševa ulica u Podgorici izgledala 7. februara u podne. Sve je izgledalo kao da je akcija hapšenja u toku, da bi se ispostavilo da je jedan robijaš bio kod stomatologa.

A, prema odgovorima koje je CdM tražio i dobio iz ZIKS-a, ovaj zatvorenik, čije ime nije saopšteno, sproveden je kod privatnog stomatologa jer se proteze ne rade u podgoričkom zatvoru.

“U sklopu Zdravstvene službe ZIKS-a postoji Stomatološka ordinacija u kojoj se zatvorenicima pružaju usluge primarne zaštite. Ove usluge podrazumjevaju liječenje bolesti zuba i usta, odnosno plombiranje, ekstrakciju i liječenje zuba. Ostale stomatološke usluge, kao što su mobilni ili fiksni protetski radovi, te snimanje zuba, ne rade se u Stomatološkoj ambulatni ZIKS-a, već se realizuju u drugim javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama, o trošku zatvorenika. Članom 47 Zakona o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti propisano je da zatvorenik koji zdravstvenu zaštitu ne može ostvariti u Zavodu, ostvaruje je u zdravstvenoj ustanovi o svom trošku, u skladu sa zakonom”, objašnjeno je iz ZIKS-a našem portalu.

Inače, prilikom sprovođenja zatvorenika na liječenje van ZIKS-a, angažuje se služba obezbjeđenja Zavoda za izvršenje krvičnih sankcija, kao i asistencija službenika Uprave Policije, sve u zavisnosti od pojedinačne bezbjednosne procjene.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com