Oduzeto 99 paketa alkoholnog pića i 55 šteka cigareta - Volim Podgoricu

Oduzeto 99 paketa alkoholnog pića i 55 šteka cigareta

Krivične prijave podnijete su protiv dvije osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljena trgovina.

“Od jednog lica je oduzeto 99 paketa alkoholnog pića, a od drugog 55 šteka cigareta. Vrijednost robe, za koju ova lica nisu posjedovala dokumentaciju o porijeklu i za koju se sumnja da je namijenjena prodaji na sivom tržištu, je oko 5.500 eura. Naime, službenici ovog Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću uz krivičnu prijavu priveli R.P. (49) iz Stolca, državljanina Bosne i Hercegovine. Prethodno su službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić na Graničnom prelazu Nudo, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali vozilo „VW Golf II“, kojim je upravljao R.P. Pretresom vozila je ispod haube pronađeno 55 šteka odnosno 550 paklica više vrsta cigareta, koje su bile bez akciznih markica, vrijednosti od oko 500 eura. Sumnja se da je R.P. cigarete, za koje nije imao dokaz o porijeklu, nabavio u svrhu dalje prodaje na sivom tržištu. R.P. je sa cigaretama i vozilom potom predat službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta koji su ga proceusirali nadležnom tužiocu”, navodi se u saopštenju policije.

Policija je na magistralnom putu Žabljak – Šavnik zaustavila „fiat dobo“, nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.P. (36) iz Nikšića.

“Pretresom vozila pronađeno je 99 paketa sa 594 flaše alkoholnog pića „Vinjak Rubin“, vrijednosti od oko 5.000 eura. Sumnja se da je ovo alkoholno piće, za koje S.P. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu, bilo namijenjeno daljoj prodaji na sivom tržištu. Krivična prijava protiv S.P. je nadležnom tužiocu podnijeta u redovnom postupku”, navode iz policije.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com