SASLUŠANJE Knežević: Bili smo pod Ostrogom, ali da se pomolimo - Volim Podgoricu

SASLUŠANJE Knežević: Bili smo pod Ostrogom, ali da se pomolimo

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević negirao je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) da je on, ili bilo ko iz tog političkog saveza, učestvovao u planiranju nereda na dan parlamentarnih izbora, i poručio da se radi o montiranom procesu.

On je danas u Sprecijalnom državnom tužilaštvu dao izjavu u vezi sa optužbama koje mu se stavljaju na teret da je učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije koja je 16. oktobra trebalo da izazove nemire u Crnoj Gori.

Knežević je novinarima kazao je da je glavnom specijalnom tužiocu rekao da se radi o montiranom političkom procesu protiv njega zbog, kako je naveo, jasno proklamovanih političkih i programskih opredjeljenja koje zastupa.

“SDT sam danas saopštio ono što tvrdim od 16. oktobraa, otkad je počela priča o takozvanom državnom udaru, da ni sa jednim osumnjičenim ni pravosnažno osuđenim licem iz afere takozvani državni udar nijesam imao telefonski, vizuelni niti bilo kakav kontakt, niti je bilo ko iz DF-a učestvovao u planiranju krvoprolića, ubijanju bilo kog državnog funkcionera ili rušenju ustavnog poretka“, naveo je Knežević.

Takođe je, kako je naveo, ukazao na klasično nepoštovanje Ustava i zakona u slučaju ukidanja imuniteta njemu i Andriji Mandiću.

„Ukazao sam specijalnom tužiocu da to u narednom periodu može imati ozbiljne reperkusije na čitav proces, jer ono što su uradili Ivan Brajović i Ljuiđ Škrelja, a zbog čega smo mi podnijeli krivične prijave, može da poništi sve ovo što je do sada uradio specijalni državni tužilac“, kazao je Knežević.

On je dodao da je danas htio da pomogne specijalnom tužiocu i da ga uputi da ponovo od Skupštine zatraži ukidanje njihovog imuniteta, i da to bude urađeno u skladu sa zakonom i poslovnikom.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je Ananije Nikić priznao da radi za FSB, Knežević je kazao da Nikića u Crnoj Gori znaju svi opozicioni političari, da je dovodio ruske televizije i imao kontakte sa njima.

„Nama se predstavljao kao prevodilac, i ja u kontaktu s njim nikad nijesam mogao zaključiti da se radi o nekakvom Džejms Bondu ili tajnom agentu. Da li je on agent FSB-a, to će morati da utvrdi SDT, ali kategorički tvrdim da ga svi u opoziciji poznaju i da su imali kontakte sa njim kroz forme različitih intervjua za ruske televizije, počev od 2015. godine“, rekao je Knežević.

On je kazao da vjeruje da Ananije Nikić, a posebno Mihailo Čađenović, nijesu imali „nikakvih komunikacija niti nezakonitih aktivnosti koje su išle u pravcu rušenja ustavnog poretka, izazivanja krvoprolića ili ubistva bilo kog visikog državnog funkcionera“.

Upitan kako to da je Čađenović vozio Nikića službenim vozilom Skupštine, on je rekao da su to izjave „izvjesnog Slavka Nikića, koji je u prvom intervjuu saopštio da je vozilo bilo na tablice neke građevinske firme iz Tuzi“.

„Međutim, nakon 20-ak dana došlo je do veleobrta, i sada je Slavko Nikić iznio druge podatke, ali je takođe saopštio da nikad u životu nije vidio Čađenovića“, kazao je Knežević.

Prema njegovim riječima, treći intervju baca novo svijetlo na sve što se dešavalo.

Knežević tvrdi da Čađenović nije koristio vozilo Skupštine, koje koristi DF, da bi vozio Ananija Nikića u Srbiju

„Jer Tužilaštvo tvrdi da se to sve desilo u martu, a Slavko Nikić da se desilo u maju, ali da niko od njega nije tražio rušenje ustavnog poretka i da ubije bilo koga. Očekujem da će SDT doći do Ananija Nikića, i da će on objasniti povod i razgovore koje je imao sa Slavkom Nikićem“, naveo je Knežević.

On tvrdi da Čađenović nije koristio vozilo Skupštine, koje koristi DF, da bi vozio Ananija Nikića u Srbiju.

Prema njegovim riječima, Slavko Nikić je u trećem intervjuu kazao i da je sastanak bio u maju.

„A Čađenović se tereti da je vozio Ananija Nikića u martu. Dakle, niz kontradiktornosti u mjesec dana što se tiče izjave Slavka Nikića, na kojoj se, u stvari, temelji čitava optužnica“, dodao je Knežević.

Knežević je potvrdio da su funkcioneri DF-a 15. oktobra bili u manastiru Ostrog gdje da se, kako je kazao, pomole da bi dobili novu duhovnu snagu za sve što ih čeka 16. oktobra.

Nakon toga su, kako je kazao, imali sat i po razgovora sa mitropolitom Amfilohijem.

„Ostaje kontadiktorno da smo bili sa vladikom od koga smo dobili blagoslov i govorili da je neophodno da sve protekne u miru i fer i demokratskoj atmosferi, a da smo dan poslije toga krenuli u organizovanje krvoprolića“, kazao je Knežević.

On je dodao da će davanje izjave u SDT-u nastaviti 3. marta.

(Vijesti)

3 komentara

  1. My spouse and i have been so fortunate that Edward could finish up his survey because of the precious recommendations he came across out of the blog. It is now and again perplexing to just continually be releasing guides that some people could have been making money from. And we also take into account we now have the writer to thank for that. All the explanations you made, the easy website navigation, the friendships you will give support to engender – it is all impressive, and it’s really assisting our son and us imagine that the idea is entertaining, and that’s really important. Thank you for everything!

  2. I’m impressed, I must say. Actually rarely will i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you’ve hit the nail within the head. Your notion is outstanding; the problem is something not enough individuals are speaking intelligently about. I will be very happy that I came across this inside my search for some thing concerning this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com