“Jasno da su dvojica Rusa organizatori pokušaja terorizma” - Volim Podgoricu

“Jasno da su dvojica Rusa organizatori pokušaja terorizma”

Premijer Duško Marković vjeruje da su Rusi Vladimir Popov i Eduard Širokov odnosno Šišmakov organizatori pokušaja terorizma 16. oktobra prošle godine.

“Jasno je da su ta dvojica individualaca organizatori. Da, tako su identifikovani”, rekao je Marković.

On je to rekao u razgovoru za Sky News u subotu kada je prisustvovao Minhenskoj konferenciji, prije nego je taj medij objavio fotografije iz pasoša osumnjičenog Rusa na kojima se vidi da je prezime Šišmakov promijenio u Širokov tokom avgusta prošle godine, dva mjeseca prije dana održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Zapadne službe vjeruju da je to dokaz njegove, ali i umiješanosti ruskih umiješanosti u pokušaj terorizma.

Šišmakov je do 2014. godine radio kao vojni ataše ruske ambasade u Poljskoj kada ga je ta zemlja proglasila za personu non gratu zbog sumnji da je ruski špijun, potvrđeno je Sky News-u.

Dodaje da u Rusiji postoje izvjesne strukture koje su pripremale teroristički napad u Crnoj Gori s ciljem zaustavljanja članstva naše zemlje u NATO.

“Demokratska, prozapadna vlast je pobijedila na izborima. Oni nijesu željeli da nas vide kao NATO članicu, već su željeli da neke druge, anti – NATO partije pobijede na izborima. Prijetnja je bila realna i ozbiljna. To je bila prijetnja ne samo po Crnu Goru već i po demokratiju”, zaključio je on.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com