PODGORICA: Potrebna pomoć za porodicu Rujović - Volim Podgoricu

PODGORICA: Potrebna pomoć za porodicu Rujović

Fondacija Banka hrane posjetila je porodicu Fadila Rujovića, koji sa suprugom Tanjom i petoro djece živi u trošnoj baraci u veoma lošim uslovima u Podgoričlom naselju Konik (Vrela bb).

“Baraka u kojoj žive je napravljena od polovnih dasaka, iverice, kartona i folije. Vjetar prolazi kroz šupljine kojih ima puno kao i kiša. Bube, miševe, a ponekad i zmije je moguće vidjeti u domu porodice Rujović. Na prozorima su ćebad kako bi ih zaštitila od hladnoće”, kažu iz Banke hrane.

Sin Alen ima pet godina i sledeće godine bi trebao da pođe u školu, a roditelji se pitaju kako da ga spreme za to.

Fabricio ima četiri godine, Anita dvije, Suad jednu, a Senad tri mjeseca.

“Djeca su gola, bosa, prehlađena…Nemaju kupatilo, već kada je toplo vrijeme zagriju vodu na starom šporetu na drva i kupaju se napolju. Drva skupljaju i šumi i parku.
Porodica živi od 180 eura koliko iznosi materijalno obezbjeđenje porodice i dječiji dodatak. Zahvalni su na četiri obroka koja dobijaju od Narodne kuhinje”, saopšteno je iz Banke hrane.

20170202114908

Baraka u kojoj žive

Fadil kaže da bi radio bilo koji posao, da ne bira ali posla nema. Nalazi se na evidenciji Biroa za zapošljavanje.

“Da bi porodica preživjela Fadil obilazi kante za otpad i skuplja ono što ljude odbace…Pojavio se Fadilu bruh koji bi trebao da operiše, ali odlaže intervenciju da ne bi ostavio suprugu i djecu same bez zaštite.Obraćali su se Centru za socijalni rad i Ministarstvu rada za pomoć. Nisu je dobili do sada, kažu”.

Od Crvenog krsta su pojašnjavaju dobiili garderobu, ali veličine koje ne odgovaraju njihovoj djeci pa mole građane za dječiju garderobu za uzrast od tri mjeseca, godinu dana, dvije, četiri i pet godina.

Brojevi obuće koje su djeci potrebni su od 20 do 28.

Banka hrane je porodici Rujović donirala hranu i higijenska sredstva za neki period. Iz ove organizacije zamolili su društveno odgovorne kompanije i pojedince da im pomognu da ove namirnice imaju i kontinuitetu.
Broj žiro računa za pomoć je kod CKB 510 250 799121796157 na ime  Tanja Adžović.

Svi koji žele i mogu pomoći dobiće od Banke hrane CG broj telefona porodice na tel 069495680  , na e mail [email protected]  kao i putem Fejsbuka.

2 komentara

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails sticking with the same comment. Can there be any way you are able to get rid of me from that service? Thanks!

  2. You lost me, friend. I am talking about, I imagine I purchase what youre saying. I’m sure what you’re saying, nevertheless, you just appear to have forgotten that you will find a few other folks from the world who view this trouble for it is really and could perhaps not agree with you. You could be turning away many people that was lovers of the website.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com