SDP nudi rješenje u Herceg Novom: Do izbora na vlasti nezavisni pojedinci - Volim Podgoricu

SDP nudi rješenje u Herceg Novom: Do izbora na vlasti nezavisni pojedinci

Jedan od osnovnih uslova za fer i demokratske izbore koji predstoje u Herceg Novom jeste da lokalna vlast i administracija ne budu zloupotrebljavane u partijske i predizborne svrhe, rekao je Dragan Šimrak, predsjednik OO SDP.

“Zbog toga je SDP, kao jedina partija koja od uvođenja višepartizma nije bila vlast u Herceg Novom, pokrenula razgovore koji bi obezbijedili uslove za fer izbore. Smjena DPS-a je neophodan uslov za to. Očekujem da oni koji su lošom politikom doveli DPS na vlast ne treba da iskrenu želju za demokratizacijom izbornog procesa zloupotrebljavaju traženjem namještenja za svoje funkcionere u trajanju od dva mjeseca. Naša inicijativa za razvlašćivanje DPS-a je dobar test koji će pokazati da li i ostale opozicione partije žele stvarne promjene ili samo žele da zauzmu mjesto DPS-a”, naveo je Šimrak.

Po njegovim riječima, važno je da građani uoči izbora znaju ko se bori za njihov interes, a ko za sopstveni.

“Suština političkih promjena u Herceg Novom mora biti bolja i efikasnija uprava, a ne zadovoljenje bilo čijih pojedinačnih ili partijskih interesa. Svjesni činjenice da je naš grad u proteklih 25 godina bio vođen tako da je od najperspektivnijeg grada na Jadranu postao jedini iz kojeg se ljudi iseljavaju, ne možemo dopustiti da se ponavljaju već viđene greške. Danas je prioritet da razvlašćivanjem DPS-a u Novome omogućimo poštene i fer uslove za izbore i slobodno izjašnjavanje građana”, naglasio je Šimrak.

Šimrak je za platformu da vlast u toj primorskoj opštini vrše oni koji nisu doprinjeli da se Herceg Novi nađe u ovakvoj situaciji.

“Ako je političkim činiocima stvarno stalo da se izbori sprovedu u takvoj atmosferi, uz poštovanje Zakona o izboru poslanika i odbornika, SDP nudi rješenje. Neka podrže platformu da lokalnu vlast u Herceg Novom do održavanja novih izbora vrše one partije i nezavisni pojedinci koji nijesu ničim doprinijeli da se nađemo u situaciju u kojoj jesmo. Izbor je lak ukoliko su namjere časne”, zaključio je Šimrak.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com