Herceg Novi: Opozicija nije postigla dogovor o kandidatima za čelne pozicije u Opštini - Volim Podgoricu

Herceg Novi: Opozicija nije postigla dogovor o kandidatima za čelne pozicije u Opštini

Predstavnici opozicionih partija i nezavisnih odbornika sinoć nisu postigli dogovor o kandidatima za mjesta predsjednika Opštine i Skupštine opštine. Razgovori će biti nastavljeni u petak.

Inicijativu za smjenu predsjednika SO Andrije Radmana  i Dragana Jankovića koji obavlja funkciju predsjednika Opštine pokrenula je Građanska lista Izbor, ali ona još nije predata u skupštinsku proceduru.

“Postoje uslovi za dogovor, ali ako do toga ne dođe opozicija bi pokazala političku nezrelost i direktno bi radila u korist svoje štete”, ocijenio je predsjednik OO SDP Herceg Novi i v.d. Generalnog sekretara SDP CG Dragan Šimrak. On vjeruje da će “brzo biti napravljen prvi korak, a to je formiranje nove skupštinske većine i izbor novog predsjednika SO.

On je podsjetio da se ta partija zalaže da se razvlašćivanjem DPS-a u Herceg Novom omoguće pošteni i fer uslovi za izbore i slobodno izjašnjavanje građana.

Odbornici lokalnog parlamenta 3. februara donijeli su odluku o skraćenju mandata akteuelnom sazivu, a predsjednik države Filip Vujanović bi sjutra trebalo da odredi datum održavanja lokalnih izbora u najvećem bokeljskom gradu.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com