Muškarci, ovo će vam sigurno razbiti iluziju o ljepšem polu - Volim Podgoricu

Muškarci, ovo će vam sigurno razbiti iluziju o ljepšem polu

Iako se žene smatraju nježnijim polom, jednim istraživanjem se došlo do saznanja da su zapravo muškarci ti koji su romantičniji.

Foto: Thinkstock

Studija objavljena u Žurnalu socijalne psihologije razbila je predrasude o romantici i polovima. Naime, u istraživanju su učestvovala 172 studenta oba pola, a rezultati su pokazali da muškarci prvi kažu “volim te”.

“Mislim da žene nesvjesno odlažu trenutak zaljubljivanja. Stvar je u tome što, evolutivno posmatrano, iz ugla reprodukcije žene mogu da izgube mnogo više nego muškarci ukoliko se zaljube u pogrešnu osobu”, objašnjava šefica istraživačkog tima Marisa Harison.

Ukoliko izaberu pogrešnog muškarca, žene su te koje su na gubitku, reproduktivno. Takođe, kako su muškarci predodređeni da budu lovci, reaguju na trenutne stimulanse. Ženama je važnije odgajanje djece od prvog utiska, pa su fokusirane na dugoročnu stabilnost.

“Moje iskustvo, kao bračnog terapeuta, kaže da se muškarci češće i lakše zaljubljuju ‘na prvi pogled, ali su takođe skloni i da nastave da ‘gledaju okolo'”, objašnjava psiholog iz Medicinskog cenra u Londonu Ingrid Kolins.

(Super žena)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com