Vlada potvrdila plan prodaje akcija i imovine - Volim Podgoricu

Vlada potvrdila plan prodaje akcija i imovine

Vlada je usvojila plan privatizacije za ovu godinu, koji je predložio Savjet za privatizaciju.

“U raspravi je istaknuto da će privatizacija u 2017. godini biti zasnovana na metodama i načinima prilagođenim zahtjevima slobodnog tržišta, a da će prioritet biti značajno uklanjanje barijera za nova ulaganja“, saopšteno je nakon sjednice.

Predviđena je prodaja akcija i imovine putem javnog tendera za Institut „dr Simo Milošević“, Budvansku i Ulcinjsku rivijeru, Institut za crnu metalurgiju, Marinu Bar i Castello Montenegro. Kako je saopšteno, nastaviće se privatizacija Luke Bar i Montekarga za koje je ponudu dostavio OTL.

Valorizacija kroz javno-privatno partnerstvo nastavkom sprovođenja tendera predviđena je za kompleks Mediteran Žabljak, Donju Arzu, Ecolodge Vranjina, Kolašin 1600 i Buljaricu.

U dugoročni zakup biće ponuđeni Velika plaža, Ada Bojana, lokalitet između Njivica i ušća Sutorine, kompleks Bigovo-Trašte i NTC Marina Kotor, uvala Masline – Utjeha, Ostrvo cvijeća i zemljište Prevlaka, kasarna Gornji Klinci, skladišta Morinj, Dobra Voda i Kopita, motel Šas sa Vladimir ekonomijom, skijalište Savin kuk, lokalitet Kabala for, Cmiljača, Kraljičina plaža (Dubovica 1) i Dobra luka Herceg Novi.

Socijaldemokratska partija (SDP) ocijenila je da je Vlada uvrštavanjem Budvanske rivijere u plan privatizacije za ovu godinu pokazuje namjeru za nastavak politike raspodaje državne i narodne imovine.

“Sporna je i namjera da se restrukturira kompanija, jer ako bi se radila po ‘asimetričnom’ modelu, koji je ranije predlagan, najviše posla bi imalo tužilaštvo koje bi se bavilo privrednim kriminalom”, navedeno je u saopštenju SDP-a koje je potpisao portparol partije Mirko Stanić.

U SDP-u se boje da namjera Vlade u tom poslu nije zarada za državu i unapređenje crnogorskog turizma, nego čista želja da se možda i unaprijed poznatom kupcu u bescijenje proda druga najvrednija kompanija u Crnoj Gori.

Usvojen je i Izvještaj o radu Savjeta za privatizaciju za prošlu godinu kojim je konstatovano da su prihodi  od privatizacije bili oko 52 hiljade eura.

Usvojen je tekst novog oglasa za  podsticanje direktnih investicija gdje će investitori zavisno od djelatnosti i lokacije dobijati bespovratnu podršku od tri do 10 hiljada eura po radnom mjestu. Oglas će narednih dana raspisati Sekretarijat za razvojne projekte.

Radenović otišla iz Ministarstva

Pomoćniku ministra finansija za finansiranje i ugovaranje sredstava iz EU Mariji Radenović je prestao mandat na lični zahtjev, a za vršioca dužnosti na to mjesto je imenovana Katarina Živković, koja je načelnica Direkcije za ugovaranje.

Za članove Komisije za  kontrolu postupaka javnih nabavki imenovani su Irena Uskoković, Tomo Miljić i Vladimir Ivanović. Savjetnik predsjednika Vlade Vladimir Beratović je imenovan za člana Nacionalne investicione komisije.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Your physician may also prescribe this drug as a treatment for breast cancer or other medical conditions along with taking testosterone to treat a low sexual drive.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com