Amfilohije: Priznajući Kosovo crnogorski glavari napravili najveću izdaju - Volim Podgoricu

Amfilohije: Priznajući Kosovo crnogorski glavari napravili najveću izdaju

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije poručio je da se “samo bezglavi mogu odreći Kosova i Metohije”.

Amfilohije je prisustvovao svečanoj akademiji u čast Svetog Simeona Mirotočivog odranoj u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

“Samo bezglavi su mogli da priznaju odvajanje Kosova i Metohije od Srbije, i od Crne Gore, oni i bez glave i bez savjesti”, kazao je Amfilohije.

Dodao je da je “s pravom rečeno da je to najveća izdaja Crne Gore u njenoj istoriji”.

Kazao je i da nije Crna Gora to uradila, nego njeni sadašnji glavari.

“Ogromna većina naroda, draga djeco, ima i glavu i savjest i svijest i pamćenje, ali takva je vlast u ovom trenutku. A tako i oni koji su potpisali briselske sporazume, koji pregovaraju i dogovaraju u Briselu sa onima koji su i doveli do ovakve tragedije, do nove nacifašističke, još gore od nacifašističke okupacije Kosova i Metohije. Danas pregovaraju sa Hašimom Tačijem, kome su krvave ruke do ramena”, kazao je on.

Dodao je da je Sveti Simeon, “koji je rođen u Ribnici, današnjoj Podgorici, zavladao svim prostorima srpskoga naroda, pa tako i Kosovom i Metohijom”.

“On je živi svjedok, kao i sve ono što se događalo poslije njega s Kosovom i Metohijom, da će ono opet vaskrsnuti. Ali da bi vaskrsnulo, moraju Crnogorci, Srbijanci i drugi Srbi da se vrate sebi, da se sjete da bez glave i bez savjesti nema sreće i budućnosti. Samo pokajanje je ono što može da nas vrati Prizrenu. I hvala djeci, našim prizrenskim đacima i profesorima, i Vladici Teodosiju što traju i opstaju na Kosovu i Metohiji”, kazao je Amfilohije.

 (Vijesti)

2 komentara

  1. After they validate their e mail deal with, they then obtain a second electronic mail that gives them a website link to the Short article Remarks page along with the password to unlock it. They can be then no charge to comment around the web site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com